AcasăAfaceriBNR vrea să lanseze propriul "Bitcoin": leul digital. Ce părere au românii...

BNR vrea să lanseze propriul „Bitcoin”: leul digital. Ce părere au românii de criptomonede

BNRBNR vrea să lanseze propriul "Bitcoin: leul digital. Ce părere au românii de criptomonede

Banca Națională a României se află în perioada de testare a unui leu digital. Se verifică acum conceptele referitoare la aspecte tehnice, de securitate și juridice, precum și a implicațiilor de politică referitoare la potențiala emitere a leului digital.

În medie 69% dintre consumatori, atat din România cat și din țările din regiune, și-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM.

Românii vor criptomonede

Studiul a relevat ca se manifestă o popularitate crescută a criptomonedelor în rândul consumatorilor, întregistrând o notorietate de 93% in România, la un nivel relativ asemănător cu țările din regiune (Albania – 92%, Bulgaria – 95%, Croatia – 95%, Serbia – 93%, Slovenia – 95%).

Interesant este că aproape jumătate dintre cei care au auzit de criptomonede, atât din Romania, cât și din țările din regiune, consideră că acestea ar trebui acceptate în circuitul bancar.

Ca urmare a volatilității extrem de crescute a pieţei cripto din ultima perioadă, se manifestă o intenție din partea consumatorilor de a apela la serviciile unui broker de criptomonede.

CURS BNR, valabil în 28, 29, 30 mai

  • Euro a crescut la 4,9429 lei, cu 0,0006 lei.
  • Dolarul continuă să scadă după o perioadă lungă în care părea de neoprit. Dolarul SUA a ajuns la 4,6098 lei, după o scădere cu 0,0096 lei.
  • Și lira sterlină a scăzut la 5,8083 lei, cu 0,0113 lei.
author avatar
Andrei Ștefan
1.817 afisari

18 COMENTARII

  1. tirania absoluta incepe atunci cand vor dispare si ultimii bani fizici, pe care poti pune mana si ii poti baga in buzunar.
    pana acum este o tiranie cu perdea, dar dupa ce vor avea acces direct in timp real la datele medicale/bancare/etc (digital id) si banii vor fi numai virtuali, atunci va cadea si perdeaua.

    rromania NU exista, e oficial stat esuat din 1999 incoace. intelege cine cat poate.

  2. Cum poti cumpara o legatura de patrunjel de la piata cu bani virtuali? Si daca mor bancomatele de bani virtuali din lipsa de curent electric mai avem bani pt cumparaturi? banii de hartie sau metal asigura independenta si siguranta cetateanului in fata oricaror neplaceri!

  3. Bai Isareckule, bai jidanule ratat, ce pwula mea mai faci tu pe acolo, la BNR, zici ca esti pe mosia ta de la tara, bai tzarane kakanar !! Ha ha ha 🙂 Numai kukrkubeistii, tefelistii, fatalaii si cobaii multilateral vaxxinati in cap si vene, ca toti grogatii vor a fie si mai sclaveti decat sunt la momentul actual, asa ca lasa gargara globalista, bai jidanule de Isaresku !! Nu uita ca cel putin 50 % dinte romanasi o vor sterge din colonie in momentul in care intra rusnacii aia salbatici in Moldova, sa o intrebe pe nazista aia imputita de Maia Sandu de sanatate !! Ha ha ha 🙂 Nimeni nu mai crede nimic din ce apare in presa miluita nazista de la Bukale, si la tembelizor, numai pampasii de cobai vaxxinati in cap se mai uita si consuma stiri oficiale naziste de stat nazist !! Ha ha ha 🙂 Bai Isareskule, bai potlogarule, ai macar pregatit acel bunkar langa vilele si furkulitele tale ? Ha ha ha 🙂 Vine, vine iarna, Iarna Nucleara 🙂

  4. Rezultatul sondajelor publice este părerea celor ce le-au comandat.
    Părerea mea este că va fi o împotrivire aprigă din partea celor din susul piramidei dar nu sînt în vîrf. Cum vor primi șpaga în digital? Din partea mea să se sfîșie ca lupii turbați, ne ușurează viața.
    Trebuie să le ofere ceva, un sistem de plăți paralel.
    Dar mai degrabă nu va fi nici o monedă digitală, cei ce conduc lumea au nevoie de cozile de topor să ne călărească. Iar banul e ochiul dracului.

  5. Dupa care te baga intr un cloud iti fac si credit social pe puncte si vezi monedele de la ei cand o face plopul pere!!

  6. Eu unul nu sunt ptr.criptomonedele românești și ptr.or ce fel de criptomonede.Prefer să rămânem la leul nostru românesc și la euro.

  7. Eu unul nu sunt ptr.criptomonedele românești și ptr.or ce fel de criptomonede.Prefer să rămânem la leul nostru românesc și la euro.

    • Gheorghe tu ramai in piszda matii acolo unde esti . Daca ai ceva interesant de spus,spune , dar nu posta fara rost si mai esti si prost , ca sa ne kakam in gustul tau

  8. Leul digital de la banca nationala nu este criptomoneda cum ar fi bitcoin nici pe departe. Este o metoda ca sa schimbe toti banii cu niste cupoane electronice care nu valoreaza nimic. Pasul urmator este sa controleze accesul la cupoanele astea dar si unde le poti folosi in functie de comportamentul social, exact ca in china. Nu mai mergi nicaieri daca nu esti ascultator sau cetatean exemplar. Traiasca tecno-comunismul

  9. Sfarsitul unei civilizatii asezate ,normale iar acum apar toti sceleratii care vor sa termine oamenii cu adevarat.De s ar sfarsi odata !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger