AcasăAfaceriBlack Friday 2022, cel mai "slab" din ultimii 10 ani? Scumpirile şi...

Black Friday 2022, cel mai „slab” din ultimii 10 ani? Scumpirile şi inflaţia vor afecta „sărbătoarea” reducerilor?

Black FridayBlack Friday 2022, cel mai "slab" din ultimii 10 ani? Scumpirile şi inflaţia vor afecta "sărbătoarea" reducerilor?

Conform consultanţilor financiar, se pare că scumpirile şi inflaţia nu vor afecta Black Friday 2022. Sunt aşteptate chiar achiziţii în valoare de peste 400 de milioane de euro.

Asta ar însemna că românii vor cheltui, în total, cu 50 de milioane de euro mai mult decât în 2021.

Chiar teama de scumpiri va sprijini cumpărăturile

Companiile din zona de retail (fashion, IT&C, bricolaj, beauty, food etc.), cu care compania de consultanţă Frames colaborează susţin că în preferinţele vânzărilor de „Black Friday 2022” se vor afla produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, alături de cele din zona de Beauty.

„Teama de scumpiri este catalizatorul febrei cumpărăturilor din acest an. Va fi o adevărată vânătoare de promoţii, de preţuri mai bune la aproape toate tipurile de produse şi servicii, de la îmbrăcăminte şi încălţăminte la electronice, electrocasnice, produse de beauty, alimente şi băuturi.

Focusul majorităţii clienţilor va fi pe cumpărarea unor produse de care au nevoie sau despre care se gândesc să le cumpere acum până să se scumpească”, notează analiza de specialitate a celor de la „Frames„, preluată de ziare.com.

Cum să te păzeşti de „ţepari” de Black Friday 2022

Cumpărăturile din perioada Black Friday pot fi făcute în deplină siguranță dacă se întocmește o listă cu produsele pe care se dorește a fi cumpărate și cu prețurile actuale ale acestora.

În cazul în care comanda se face online, trebuie verificat, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când a fost ales produsul.

„Recomandăm consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele şi să garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziţionat efectiv produsul”, recomandă Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Pentru siguranta contului, când se dorește să se achizitioneze online cu plata prin card bancar, trebuie căutat „https” în adresa URL și o pictogramă de lacăt în bara de adrese.

Acestea semnalează că site-ul este conceput pentru a fi sigur. În cazul plăţilor făcute cu cardul, nu se transmite niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre şi parole bancare, dacă se primește orice corespondență care pare a fi de la comerciant, prin care se solicită acest lucru.

author avatar
Andrei Ștefan