AcasăAfaceriBitcoin, „ultimul oftat înainte de drumul spre irelevanță”

Bitcoin, „ultimul oftat înainte de drumul spre irelevanță”

Oficialii Băncii Centrale Europene au calificat bitcoin drept nepotrivit ca metodă de plată și vehicul de investiții, într-o respingere neobișnuit de fermă a criptomonedei.

Recenta stabilizare a valorii bitcoin în jurul valorii de 20.000 de dolari, urmată de o scădere până la 17.000 de dolari –   față de vârful său din 2021, de aproximativ 69.000 USD – a fost un „ultim oftat indus în mod artificial înainte de drumul spre irelevanță”, au scris miercuri economiștii Ulrich Bindseil și Jürgen Schaaf într-o postare pe blog, respingând afirmațiile potrivit cărora moneda digitală își va reveni.

Cei doi bancheri centrali au susținut că bitcoin este „discutabil” ca mijloc de plată din cauza „concepției sale conceptuale și a deficiențelor tehnologice” care fac  tranzacțiile să fie „greoaie, lente și costisitoare”. Ei au îndemnat autoritățile de reglementare să nu acorde criptomonedei legitimitate.

„Bitcoin nu a fost niciodată folosit în mod semnificativ pentru tranzacții legale în lumea reală. Nu este potrivit ca investiție, iar evaluarea sa se bazează exclusiv pe speculații”.

„Această monedă virtuală nu generează fluxuri de numerar (precum proprietățile imobiliare) sau dividende (precum acțiunile), nu poate fi utilizată în mod productiv (precum mărfurile) și nici nu oferă beneficii sociale (precum aurul).”

De asemenea, Bindseil și Schaaf susțin că autoritățile de reglementare a criptomondelor au concepții greșite, încurajând inovația tehnologică înaintea siguranței financiare.

Comentariile vin după ce ministrul britanic pentru City of London, Andrew Griffith, a reiterat marți ambițiile guvernului de a deveni un centru global de criptomonede și de a „permite mai multe riscuri”, susținând o propunere de reglementare a monedelor stabile, un token NFT Royal Mint și alte măsuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
4.332 afisari

3 COMENTARII

  1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Știu băieții meserie!! 😂😂😂😂😂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger