AcasăAfaceriBitcoin sfidează SUA. Piața criptomonedelor câștigă zeci de miliarde de dolari

Bitcoin sfidează SUA. Piața criptomonedelor câștigă zeci de miliarde de dolari

Piețele criptografice au crescut joi, ignorând o poziție mai dură a guvernului american în materie de reglementare.Bitcoin a urcat cu 11%, până la 24.655 dolari, în timp ce ether a crescut cu peste 8%, la 1.684 dolari, potrivit CoinDesk.Valoarea întregii piețe de criptomonede a crescut cu peste 84,8 miliarde de dolari.

Există „tot mai multe semne că piața a atins punctul minim în noiembrie anul trecut și a devenit optimistă”, a declarat pentru CNBC Vijay Ayyar, vicepreședintele pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa de cripto-monede Luno.”Câștigăm impuls aici și orice veste proastă este respinsă, semne tipice că piața crede că ce e mai rău a trecut.”

Piețele criptografice au fost încorsetate la începutul acestei săptămâni ca urmare a intensificării controlului de reglementare din partea autorităților americane asupra monedelor digitale.

Joi, prețul Bitcoin s-a situat la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii august 2022. Anul trecut, aproape 1.400 de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața criptografică după turbulențele care au dus la falimente, eșecuri de proiecte și companii. Toate acestea au fost completate de prăbușirea principalului exchange FTX.

Yuya Hasegawa, analist la firma japoneză de criptomonede Bitcoin Bank, susține că există o trecere de la așa-numitele altcoins, sau monede alternative, la bitcoin în urma acțiunii de reglementare. În consecință, „dominația pieței bitcoin este în creștere.”

Gary Gensler, președintele Securities and Exchange Commission(SEC), a reiterat anul trecut că agenția consideră bitcoin drept o marfă și nu un titlu de valoare. Mărfurile sunt active precum aurul, în timp ce acțiunile sunt considerate titluri de valoare. Ele sunt reglementate în mod diferit.

Creșterea ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale, menită să combată inflația, a cântărit, de asemenea, asupra piețelor criptografice. Bitcoin este strâns corelat cu piețele de acțiuni și, în special, cu indicele Nasdaq, care are o pondere mare în sectorul tehnologic.

Nasdaq a crescut cu aproximativ 16% de la începutul anului până în prezent. Bitcoin a depășit performanța indicelui și a crescut cu 49% în acest an.

Sentimentul optimist în ceea ce privește activele de risc a fost favorizat de opinia că scăderea economică ar putea să nu fie atât de gravă pe cât se așteaptă, iar Fed ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor.

„În general, piețele apreciază faptul că inflația este în scădere, că majorările de dobândă vor scădea de aici încolo, dar și faptul că s-ar putea să ne confruntăm fie cu o recesiune mică, fie cu una foarte ușoară”, a spus Ayyar.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger