AcasăAfaceriBitcoin se prăbușește! Criptomoneda încheie cea mai slabă lună din ultimii zece...

Bitcoin se prăbușește! Criptomoneda încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

BitcoinBitcoin se prăbușește! Criptomoneda încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

Bitcoin, în cădere! Prețurile criptomonedei au scăzut vineri cu 8%, marcând o reducere cu 36% în luna mai, aceasta fiind cea mai slabă performanță lunară a criptomonedei din septembrie 2011, scrie CNN.

Un torent constant de vești proaste a trimis bitcoin în vrie, de la maximul istoric de peste 64.000 de dolari atins în aprilie, potrivit analiștilor, citați de CNN. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat recent producătorul de mașini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

De atunci, Musk și-a înmuiat puțin poziția, fiind de acord să se întâlnească cu șefii mai multor companii ce minează bitcoin din America de Nord pentru a vorbi despre problemele legate de consumul de energie.

De asemenea, China și-a intensificat presiunile împotriva activelor digitale, iar Trezoreria Statelor Unite a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoin, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea apariției unui dolar digital.

Mai, o lună dificilă pentru multe criptomonede

Evoluția bitcoin a influențat și alte criptomonede. Binance, XRP și Polkadot au suferit pierderi masive în această lună. Alte active, mai ales ether – al doilea ca mărime după bitcoin și susținătorul ofertelor de non-fungible tokens (NFT) – au rezistat mai bine. Ether a scăzut doar cu aproximativ 6%. Și dogecoin, despre care Musk a scris în mod repetat pe Twitter, a scăzut doar ușor în luna mai.

Așa-numitele stablecoins, cum ar fi Tether și USD Coin, care sunt legate de valute susținute de guvern au avut evoluții mai bune, fără variații majore. Bitcoin este recunoscut pentru volatilitate, iar prețurile rămân cu peste 25% mai mari în acest an, în ciuda căderii din mai.

author avatar
Andreea Vlad