AcasăAfaceriBitcoin salvează industria sexului

Bitcoin salvează industria sexului

Allie Eve Knox creează conținut pentru adulți. Face videoclipuri provocatoare sexual, vinde servicii de abonament pe platforme precum OnlyFans și este o mare susținătoare a criptomonedelor.

Interesul pentru monedele digitale a început după ce o serie de companii de plăți online(Pay Pal, Square Cash și Venmo) și-au închis conturile din cauza semnalelor de reglementare legate de munca sexuală.

Așa că Allie acceptă bitcon pentru serviciile sale –  și consideră criptomonedele “sigure și independente” pe măsură ce companiile de carduri de credit și procesatorii de plăți înăspresc politicile privind conținutul pentru adulți.

De asemenea, “fetele de companie”, care taxează în SUA între 1700 și 11.000 de dolari în 24 de ore, preferă acum să fie plătite în bitcoin și ethereum, potrivit CNBC.

Industria muncii sexuale include, de asemenea, interpreți de pe popularul site video cu abonament OnlyFans. O altă angajată, Alison Rae,  spune că a trecut de la câștigarea de aproximativ 84.000 de dolari pe an ca asistentă de terapie intensivă în Boston la 1,3 milioane de dolari, datorită muncii sale la OnlyFans, care are peste 130 de milioane de utilizatori.

Ea este convinsă că bitcoin și alte monede alternative sunt „100% viitor”, deoarece par o metodă de plată mult mai sigură și fără intermediari.

„Cred că, în anumite privințe, criptomonedele  oferă o cale de urmat”, a spus Mike Stabile, purtător de cuvânt al Free Speech Coalition, un grup de comerț video pentru adulți care pledează pentru drepturile lucrătorilor sexuali.

Un pericol îl reprezintă rambursările, în care o tranzacție este inversată atunci când un consumator pretinde că a fost taxat în mod fraudulos pentru un bun sau serviciu pe care nu l-a primit.

Dar pentru multe lucrătoare sexuale, bitcoin este mai mult decât o modalitate de a-și revendica independența financiară – devine un standard în industrie.

Agenția de escortă VIP Passion din Marea Britanie acceptă deja bitcoin. Backpage a făcut o mișcare similară în  litecoin și dogecoin, după ce Visa și Mastercard au refuzat să proceseze plățile pentru secțiunea  „adult”.

Pornhub – unul dintre cele mai traficate site-uri web din lume – a început folosească un token cripto numit verge din 2018.

Chaturbate și FanCentro acceptă jetoane digitale, iar un sfert dintre angajatele  platformei de streaming live Stripchat sunt acum plătite într-un amestec de criptomonede, inclusiv bitcoin, ethereum și USDC- moneda stabilă legată de valoarea dolarului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor