AcasăAfaceriBitcoin recuperează din pierderi. Criptomoneda, în creștere cu aproape 11%

Bitcoin recuperează din pierderi. Criptomoneda, în creștere cu aproape 11%

BitcoinBitcoin recuperează din pierderi. Criptomoneda, în creștere cu aproape 11%

Bitcoinul a recuperat o mare parte din pierderi şi a ajuns duminică la aproape 39.000 de dolari, pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie.

Criptomoneda se tranzacționa la aproximativ 38.059,84 dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC, în creștere cu aproape 11% față de aceeași oră cu 24 de ore înainte. Bitcoin a atins anterior un maxim de 24,5 ore de 39.544,29 dolari, cel mai înalt nivel din 16 iunie.

Revenirea Bitcoin a ridicat alte criptomonede precum Ether în creștere cu 5,9%, ajungând la peste 2.299,55 dolari. Întreaga piață a criptomonedelor a crescut cu peste 114 miliarde de dolari, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor de la Coinmarketcap.com.

Bitcoin recupereaza după ce recent a scăzut sub pragul 30.000 de dolari, după o vânzare globală de acțiuni, provocând temeri că ar putea să scadă și mai mult. În ciuda recuperării de duminică, 25 iulie, Bitcoinul rămâne extrem de departe de maximul atins în aprilie – peste 64.000 de dolari.

Musk, din nou cu ochii pe Bitcoin

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, CEO-ul Tesla, Elon Musk, și CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, au vorbit recent în cadrul unei conferințe despre bitcoin.

Musk a spus că Tesla va începe probabil să accepte din nou bitcoin pentru achiziționarea de vehicule, ca o pondere mai mare din mineritul bitcoin trece la energia regenerabilă. În luna mai, Tesla a suspendat achizițiile de vehicule folosind criptomoneda din motive de îngrijorare cu privire la „utilizarea de combustibili fosili pentru extragerea bitcoinului”.

Exploatarea Bitcoin este procesul intensiv de energie de creare a monedelor noi, care implică rezolvarea unor probleme matematice complexe. Puterea de calcul necesară pentru a face acest lucru consumă, de asemenea, multă energie.

author avatar
Andreea Vlad
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger