AcasăAfaceriBitcoin nu are viitor ca rețea de plăți !

Bitcoin nu are viitor ca rețea de plăți !

Bitcoin nu are niciun viitor ca rețea de plăți din cauza ineficienței sale și a costurilor de mediu ridicate, potrivit unuia dintre cei mai influenți directori executivi din domeniul criptografic.

Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de active digitale FTX, a declarat că sistemul de dovadă a muncii de validare a tranzacțiilor blockchain(proof o work), care stă la baza bitcoin, nu a fost capabil să se extindă pentru a face față milioanelor de tranzacții care ar fi necesare pentru a face criptomoneda un mijloc eficient de plată.

Comentariile șefului FTX au venit după ce cotațiile bitcoin au scăzut cu peste 35 de procente din ianuarie, la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020.

Bitcoin este încă văzut de unii entuziaști ai criptomonedelor ca o modalitate de a efectua tranzacții zilnice.

Țări precum El Salvador și Republica Centrafricană au adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Cu toate acestea, cercetări recente efectuate experți financiari din SUA au arătat că în El Salvador, în ciuda lansării de bancomate Bitcoin și a altor măsuri de încurajare, moneda digitală a fost foarte puțin utilizată pentru plăți zilnice.

Sam Bankman-Fried, miliardar la 30 de ani, care a transformat FTX într-una dintre cele mai mari burse de active virtuale din lume, a declarat că ar fi nevoie de un tip alternativ de blockchain, cunoscut sub numele de proof of stake(dovada mizei), sau de alte inovații tehnologice pentru a crea o rețea funcțională de plăți criptografice.

Criticile sale la adresa bitcoin au evidențiat preocupările serioase legate de mediu cu privire la cantitatea de energie necesară pentru a face să funcționeze sistemele criptografice proof of work.

Unele autorități de reglementare europene au cerut interzicerea acestor sisteme din cauza emisiilor de carbon.

Extracția de bitcoin consumă mai multă energie decât multe țări, inclusiv Norvegia și Suedia, potrivit indicelui de consum de electricitate cripto al Universității Cambridge.

Cu toate acestea, Bankman-Fried a declarat că “bitcoin nu trebuie să plece”, deoarece “poate avea încă un viitor ca un activ, o marfă și un depozit de valoare asemănător cu aurul”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger