AcasăAfaceriBitcoin, la un an distanță de un eveniment tehnic major

Bitcoin, la un an distanță de un eveniment tehnic major

În aprilie sau mai 2024, bitcoin este de așteptat să treacă prin următoarea așa-numită „înjumătățire”, deși data exactă nu este încă cunoscută. Acest eveniment tehnic ar putea fi catalizatorul pentru o creștere prelungită a criptomonedei.

Bitcoin a crescut în ultimele săptămâni în anticiparea înjumătățirii, în condițiile în care o potențială reducere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA se confruntă cu perspectiva unei creșteri economice slabe și a înăspririi condițiilor de creditare ca urmare a problemelor din sectorul bancar.

Miercuri dimineață, un bitcoin valora aproximativ 30.000 de dolari, potrivit datelor CoinGecko. Cea mai importantă criptomonedă din lume a crescut cu peste 80% de la începutul anului.

Înjumătățirea Bitcoin are loc aproximativ o dată la patru ani sau de fiecare dată când alte 210.000 de înregistrări de date(block-uri) sunt adăugate în blockchain.

Evenimentul reduce cu 50% recompensele pentru minerii de bitcoin – cei utilizează echipamente specializate pentru a valida tranzacțiile din rețea și a bate noi token-uri.Scopul este de a reduce numărul de unități noi de monede digitale lansate pe piață.

În prezent, minerii primesc 6,25 Bitcoin pentru fiecare block pe care îl extrag cu succes. Computerul lor a dispus de cantitatea potrivită de putere de calcul necesară pentru a rezolva puzzle-urile criptografice care securizează rețeaua bitcoin și împiedică compromiterea acesteia de către actori rău intenționați.

Odată ce va avea loc următoarea înjumătățire a bitcoin, această recompensă va fi redusă la 3,125. Prin urmare, mai puțini bitcoin înseamnă un preț mai mare. Numărul maxim de monede care vor exista vreodată în circulație este limitat la 21 de milioane. Acest lucru este asigurat de macanismul de înjumătățire.

Înainte de ultima înjumătățire, care a avut loc la 11 mai 2020, prețul Bitcoin a crescut cu 19% de la 7.191,36 dolari la 8.568,88 dolari, potrivit cifrelor CCData.

Înjumătățirea anterioară( 9 iulie 2016) a dus la creșterea vertiginoasă a criptomonedei cu 2.824% până la un maxim istoric de atunci de 19.065,71 dolari  până la jumătatea lunii decembrie 2017.

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
308 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa-i ia cineva microfonul, pixul si hartia acestui Jacota! Astia de la national cum puteti plati un baiat care scrie de parca ar fi pe prafuri? Azi btc ajunge la zero, maine ca btc e de viitor? Ce sa inteleaga un cititor care respecta publicatia voastra de la un astfel de potlogar precum jacota? Jacota, daca btc va avea un dump spre 20k, ne spui iar ca dispare? Intreb pt un prieten

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger