AcasăAfaceriBitcoin, în cădere liberă după anunțul lui Elon Musk. Criptomoneda scade la...

Bitcoin, în cădere liberă după anunțul lui Elon Musk. Criptomoneda scade la cel mai jos nivel

bitcoinBitcoin, în cădere liberă după anunțul lui Elon Musk. Criptomoneda scade la cel mai jos nivel

Bitcoin a scăzut luni la cel mai jos nivel din ultimele trei luni, după ce investitorii au început să vândă criptomoneda, în urma aluziilor făcute în weekend de Elon Musk, care a dat de înțeles că ia în calcul sau chiar a vândut deja o parte din stocurile sale de monedă virtuală.

Bitcoinul a scăzut cu mai mult de 9% luni, până la 42.185 de dolari, cel mai jos nivel din 8 februarie, potrivit NBC News. În același timp ether, moneda blockchain-ului ethereum, a scăzut cu 8%, până la 3.227 de dolari. Dogecoin a scăzut aproape 7%, până la 0,48 de dolari, toate trei monedele ajungând la niveluri minime record.

Săptămâna trecută, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va accepta bitcoin ca metodă de plată, din cauza îngrijorărilor de mediu legate de energia necesară pentru a procesa astfel de tranzacții. Duminică el și-a apărat decizia, sugerând că Tesla și-a vândut deja deținerile de bitcoin.

Tesla a vândut deținerile de bictoin

Răspunzând unui cont de Twitter cu numele de CryptoWhale, care a scris că „Deținătorii de bitcoin o să-și tragă palme în trimestrul următor, când o să afle că Tesla și-a vândut și-a vândut deținerile de bitcoin. La câtă ură și-a atras @elonmusk, nu l-aș condamna”, Elon Musk a scris: „Într-adevăr”.

Ulterior, Musk s-a certat cu alți utilizatori de Twitter, numind criptomoneda „foarte centralizată” și arătând spre o poveste „Fortune” despre mineritul bitcoin în China. Nu este clar dacă proprietarul Tesla a confirmat astfel vânzările ori s-a referit doar la faptul că și-a atras multe critici.

Elon Musk a fost un mare susținător al criptomonedelor, ajutând la creșterea prețurilor monedelor digitale, inclusiv a bitcoinului, de mai multe ori în ultimul an. Într-o înregistrare din februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

author avatar
Andreea Vlad