AcasăAfaceriBitcoin este noul AUR. Criptomoneda la 100.000 $, un REFUGIU pentru investitori...

Bitcoin este noul AUR. Criptomoneda la 100.000 $, un REFUGIU pentru investitori împotriva inflației

bitcoinBitcoin este noul AUR. Criptomoneda la 100.000 $, un REFUGIU pentru investitori împotriva inflației

Investitorii se îngrămădesc să investească în Bitcoin pentru a se proteja de creșterea inflației și de o prăbușire a pieței de valori, plasând în același timp aurul la loc sigur. Criptomoneda a scăzut ușor de când a atins un maxim istoric de 67.000 de dolari în ultimele zile, dar experții consideră că este încă în curs de a depăși bariera de 100.000 de dolari.

Bitcoin și-a dublat valoarea de când a scăzut la aproximativ 30.000 de dolari în urmă cu doar trei luni, la mijlocul lunii iulie. Mulți investitori se tem că vor pierde și se întreabă dacă îndrăznesc să investească în acest activ volatil la nivelul amețitor de astăzi.

La începutul acestei luni, JP Morgan a emis o notă în care afirmă că: „Investitorii instituționali par să se întoarcă la Bitcoin, poate că îl văd ca o acoperire mai bună împotriva inflației decât aurul”. Acest lucru poate explica de ce prețul aurului a evoluat atât de slab în ultima vreme, crescând cu doar 0,44% în ultimele șase luni. Investitorii preferă Bitcoin în schimb, potrivit express.co.uk.

Aurul, afectat de pandemie

Cea mai recentă creștere a prețurilor Bitcoin a fost turbo-încărcată de lansarea primului fond cotat la bursă (ETF) care investește în Bitcoin. ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy va permite marilor investitori instituționali să toarne bani în cripto, fără a cumpăra bitcoini reale care ar putea fi furați sau rătăciți în portofelele digitale.

Noul ETF a început cu succes, atrăgând tranzacții de aproape 1 miliard de dolari în prima zi, în timp ce analistul Tom Lee de la Fundstrat a susținut că ar putea duce prețul Bitcoin la 168.000 de dolari. Analiștii văd lansarea ETF ca un semn că Bitcoin devine respectabil, dar Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown, a declarat că sectorul rămâne un „vest sălbatic” pentru investitorii care ar trebui să abordeze cu extremă prudență.

Prețul Bitcoin a atins un nou maxim istoric

„Bucură-te doar de bani pe care îți poți permite să-i pierzi.”, spune ea. Streeter a spus că FCA este îngrijorată că criptomonedele volatile „ar putea exploda în fața sectorului financiar”. De reținut că noul ETF ProShares este disponibil doar rezidenților din SUA.

Trei analiști ai pieței cripto – Meltem Demirors, director de strategie la furnizorul de fonduri criptografice CoinShares, Mike McGlone, economist la Bloomberg Intelligence și Tom Lee, expert în soluții financiare la Fundstrat Global Advisors – susțin că prețul Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului. În urmă cu câteva zile, prețul Bitcoin a atins un nou maxim istoric, depășind valoarea de 66.000 de dolari.

author avatar
Andreea Vlad
329 afisari

2 COMENTARII

  1. Laudă pt moneda digitală. Cei din spatele băncilor centrale, aceiași peste tot în lu e, vor să știe pe ce, cum, unde cheltuim fiecare bănuț.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger