AcasăAfaceriBitcoin atinge un nou maxim istoric. Cum pot cumpăra românii criptomonede

Bitcoin atinge un nou maxim istoric. Cum pot cumpăra românii criptomonede

bitcoinBitcoin atinge un nou maxim istoric. Cum pot cumpăra românii Bitcoin

Cotația bitcoin, prima criptomonedă din lume, a depășit luni 19.700 dolari, pentru prima oară de la crearea sa, în urmă cu 11 ani, susținut de folosirea din ce în ce mai extinsă și de apetitul pentru risc al burselor. Se apropie vertiginos de 20.000 de dolari.

Bitcoin a avut un an 2020 foarte bun: a înregistrat o creștere de 175%, după un avans de peste 40% din 21 octombrie, când gigantul plăților online Paypal a anunțat lansarea unui serviciu de cumpărări, vânzări și plăți cu criptomonede.

De ce a fost creat Bitcoin?

Creat de persoane anonime ca mijloc de plată descentralizat și adoptat de investitorii adaptați la modalități alternative de plată, bitcoinul a cunoscut creșteri spectaculoase dar și prăbușiri la fel de vertiginoase. La precedentul maxim din 2017, avansul a fost susținut în principal de investitori privați. În 2020, fonduri de investiții și marile bănci sunt și ele interesate de criptomonede.

Bitcoinul profită de altfel de valul de achiziții pe toate piețele, provocat de măsurile de relansare ale economiilor aplicate de băncile centrale pentru a contracara pandemia de Covid-19.

Cum pot cumpăra românii Bitcoin?

Bitcoin România este cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede de pe piața locală. A lansat o nouă direcție de business făcând un pas către zona offline. Conducerea companiei a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede, francizorii având posibilitatea să obțină profit după 1-3 luni de la investiție.

Pentru a deveni partener este nevoie ca franciza să fie preluată de o persoană juridică. Costul francizei este de 4.500 de euro. La această sumă se adaugă 5.000 de euro garanție pentru ATM și 10.000 de euro pentru prima încărcare a ATM-ului.

Pe de altă parte, profitul partenerilor este de până la 4.000 de euro net pe lună/per ATM în urma unui comision din fiecare tranzacție. Vânzarea și cumpărarea vizează mai multe criptomonede, nu doar Bitcoin (de exemplu, Ethereum, Litecoin, Bitcoin cash).

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin?

Investiţia în criptomonede este una dintre cele mai profitabile variante de investiţii din lume. Surpriza vine însă din faptul că nu bitcoin este cea mai profitabilă alegere, ci criptomonedele care urmează să fie lansate, prin intermediul procedurii de ICO (Initial Coin Offering). Investiţia într-o criptomonedă nouă poate avea randament chiar şi de 425.000%.

În primul caz, investiţia se face prin intermediul exchange-urilor. Pentru a putea accesa un astfel de exchange, utilizatorul trebuie să îşi creeze un wallet ( portofel virtual), care poate fi accesat de către utilizator printr-un cod unic, denumit cheie privată.

Potrivit noilor reglementări, denumite AML (Anti Money Laundering – împotriva spălării de bani), platformele ar trebui să aibă date despre despre clienţi – KYC (Know Your Customer – cunoaşte-ţi clientul).

author avatar
Andrei Ștefan
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger