AcasăAfaceriBitcoin a explodat! Un nou record stabilit de moneda virtuală

Bitcoin a explodat! Un nou record stabilit de moneda virtuală

bitcoinBitcoin a explodat! Un nou record stabilit de moneda virtuală

Bitcoin a atins o nouă cotație record, de aproape 61.000 de dolari. Este pentru a doua oară în cursul săptămânii când cea mai populară și tranzacționată criptomonedă a sărit pragul de 60.000 de dolari.

Moneda digitală a crescut sâmbătă cu 1,32% până la nivelul record de 60.555,97 dolari, depășind pragul de 60.000 de dolari pentru a doua oară în 10 zile, relatează Reuters.

De la începutul anului, Bitcoin a sărit pragul psihologic de 60.000 de dolari, prima dată pe 13 martie, apoi pe 18 martie și 1 aprilie. Raporat la aceeași periodă, criptomoneda a crescut cu 116%, fața de valoarea de 27.734 dolari, din data de 4 ianuarie.

Cea mai tranzacționată criptomonedă a crescut brusc de la începutul anului, atât datorită acceptării mai largi ca formă de plată, cât și a participării unor investitori instituționali și achizițiilor pe care le-au făcut unele corporații. Moneda digitală a crescut cu aproape 800% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bitcoin devine un pericol pentru mediu

Moneda virtuală, care a înregistrat o creștere susținută anul acesta, vine însă cu riscuri pe termen lung pentru mediu. Generarea criptomonedelor necesită cantități semnificative de putere de calcul și de energie electrică, iar creșterea achizițiilor lasă în urmă o amprentă de carbon puternică.

Numai în China, bitcoin va genera peste 130 de milioane de tone de emisii de carbon până în 2024, potrivit unui nou studiu publicat în revista științifică Nature Communications, citat de CNN.

author avatar
Andreea Vlad