AcasăAfaceriBir pe profit: Germania și Franța susțin modelul american

Bir pe profit: Germania și Franța susțin modelul american

Miniștrii de finanțe din Franța și Germania susțin ideea unei cote minime de impozitare pe profit de 21%, așa cum a sugerat Guvernul american.

“Personal, nu am nimic împotriva propunerii Statelor Unite”, a declarat ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, într-un interviu publicat în cotidianul Zeit Online. „Dacă acesta este rezultatul negocierilor, am fi și noi de acord”, a precizat la rândul său francezul Bruno Le Maire. Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat luna aceasta că lucrează cu țările G20 pentru a conveni asupra unei cote minime globale de impozitare și a prezentat un procent de  21%. O taxă de 12,5% pentru multinaționale fusese în discuție pentru negocierea noilor reguli la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), care pregăteşte şi ea un plan vizând un impozit minim pe profit la nivel global. Un impozit minim global stabilește un sistem în baza căruia o companie dintr-o anumită țară își va plăti cel puțin un anumit procent din profiturile sale în impozite, indiferent de locul în care se obțin aceste profituri din lume. Într-o țară care impune o rată de impozitare minimă globală, o companie națională care își mută unele dintre operațiuni într-o jurisdicție cu impozite reduse în străinătate ar trebui să plătească guvernului țării sale de origine diferența dintre acea rată minimă și orice ar fi plătit firma pe veniturile sale din străinătate. De exemplu, dacă o țară cu o rată minimă globală de 15% găzduiește o companie care a obținut profituri peste hotare impozitate cu 5%, ar fi îndreptățită să aducă societatea în conformitate cu impozitul minim, percepându-i o taxă suplimentară de 10 %.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
262 afisari

1 COMENTARIU

  1. (si) Pentru impozitarea corecta a multinationalelor, zace Dragnea in inchisoare, fara a i se aproba eliberarea conditionata……………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger