AcasăAfaceriBill Gates, mai sărac după divorț. Câte locuri a coborât în topul...

Bill Gates, mai sărac după divorț. Câte locuri a coborât în topul miliardarilor

Bill GatesBill Gates, mai sărac după divorț. Câte locuri a coborât în topul miliardarilor

Divorțul de Melinda Gates, care s-a finalizat săptămâna trecută, i-a afectat averea lui Bill Gates. Fondatorul Microsoft coboară pentru prima dată sub cea de-a treia poziţie de la lansarea topului Forbes.

Bill Gates a coborât o treaptă şi se află pe locul al cincilea, cu o avere estimată la 129,6 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, cu 132 de miliarde dolari, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista Forbes.

Compania de investiţii a lui Gates, Cascade Investment LLC (CAS), i-a transferat joi Melindei Gates acţiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, valoarea netă a averii acesteia ajungând la 5,6 miliarde de dolari. Bill îi transferase deja acţiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari în mai, după ce cuplul a anunţat destrămarea mariajului.

Divorțul l-a costat scump

Potrivit agenţiei guvernamentale Security and Exchange Commission, Melinda a primit, din partea companiei Cascade, 3,3 milioane de acţiuni AutoNation, 2,8 milioane Deere & Co şi 9,5 milioane Canadian National Railway.

Bill şi Melinda au hotărât să se despartă după dezvăluirile referitoare la întâlnirile dintre fostul director Microsoft şi Jeffrey Epstein din 2019. Gates s-a aflat de asemenea în mijlocul unei investigaţii Microsoft despre o posibilă relaţie a miliardarului cu o angajată a companiei, în 2000.

Bill şi Melinda vor continua să lucreze împreună în cadrul Bill and Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizaţie de caritate din lume, atâta timp cât Melinda Gates se va simţi confortabil să colaboreze cu fostul soţ

author avatar
Andreea Vlad