AcasăAfaceriBig Pharma se va îmbogăți și mai tare în 2022! Moderna estimează...

Big Pharma se va îmbogăți și mai tare în 2022! Moderna estimează profituri record

big pharmaBig Pharma se va îmbogăți și mai tare în 2022! Moderna estimează profituri record

Big Pharma a dat lovitura în pandemie. Marile companii farmaceutice și-au văzut conturile crescând vertiginos după ce au lansat vaccinurile antiCovid, iar profiturile vor merge în sus, pentru că au fost lansate și primele medicamente antiCovid.

Grupul farmaceutic Moderna este unul dintre principalii jucători de pe piață. Anul acesta, se aşteaptă la vânzări record, de aproximativ 18,5 miliarde de dolari, din contractele pentru vaccinul său COVID-19, transmit Bloomberg şi Reuters.

Potrivit sursei citate, în noiembrie, compania estima vânzări între 17 şi 22 de miliarde de dolari în acest an, după ce a semnat mai multe contracte cu diverse ţări pentru vaccinurile sale şi pentru doze booster.

De asemenea, Moderna a informat că în 2021 a livrat 807 milioane doze de vaccin, după ce anterior estimase între 700 şi 800 milioane doze, transmite Agerpres.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie

În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York, acţiunile Moderna au urcat cu 0,2%. Luni, Moderna a informat că este în discuţii active pentru contracte suplimentare pentru vaccinuri în acest an.

De asemenea, compania dezvoltă o doză booster, numită mRNA-1273.529, pentru varianta Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte rapid, şi se aşteaptă să facă progrese la începutul acestui an cu studiile clinice.

author avatar
Andreea Vlad