AcasăAfaceri"Bay View Campus". Big Tech crede în birouri

„Bay View Campus”. Big Tech crede în birouri

Giganții din domeniul tehnologiei fac mai puține angajări, iar inginerii au adoptat în mare parte munca la distanță, dar Google tocmai a deschis noi birouri futuriste în Silicon Valley, concepute pentru a satisface toate cerințele actuale și chiar viitoare ale angajaților săi.

În Mountain View, la 1,5 km în linie dreaptă de sediul său, grupul californian a construit două clădiri uriașe care arată ca niște corturi de sticlă și metal, acoperite cu panouri solare în formă de solzi de dragon.

Alphabet, compania-mamă a Google, nu a dezvăluit costul Campusului Bay View, care este proiectat să găzduiască până la 4.500 de angajați.

La sfârșitul lunii martie, Alphabet avea aproximativ 164.000 de angajați la nivel mondial (plus 17% într-un an).

Numai în zona Golfului San Francisco, 45.000 de persoane lucrează pentru gigantul tehnologic.

Michelle Kaufmann, director de cercetare și dezvoltare pentru birourile companiei, speră ca noul campus va răspunde așteptărilor celorlalți angajați, care își împart săptămâna între munca față în față și cea la distanță.

Parterul găzduiește restaurante, cafenele, săli de sport și săli de ședințe, răspândite în jurul mai multor „piețe publice” – de la „Dinosaur District” la „Neon Nature”.

La etajul superior se află birouri flexibile, separate de diverse tipuri de mobilier, dar fără pereți, astfel încât echipele să aibă „intimitatea de care au nevoie”, rămânând în același timp „conectate la restul comunității”.

Construcția clădirilor a durat cinci ani, cu un plan ambițios de protecție a mediului. Alphabet a promis că va fi complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

author avatar
National
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger