AcasăAfaceriBătălia celor mai mari firme de comerţ electronic din lume: Amazon vs...

Bătălia celor mai mari firme de comerţ electronic din lume: Amazon vs Reliance! De ce au ajuns în Instanţă?

jeff-bezosBătălia celor mai mari firme de comerţ electronic din lume: Amazon vs Reliance! De ce au ajuns în Instanţă?

Amazon şi Reliance, probabil cele mai mari firme de comerţ electronic din lume, au ajuns să se certe la baionetă! De ce? Din cauză că ambele au încheiat oferte separate cu același retailer indian – Future Group.

Analiștii spun că bătălia juridică, în care un monstru american se confruntă cu un erou local cu un avantaj pe teren propriu, ar putea modela creșterea comerțului electronic în India pentru anii următori.

Cel mai bogat om din lume vs. cel mai bogat om din India

Lupta dintre Amazon şi Reliance poate fi tradusă şi în duelul dintre Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, şi Mukesh Ambani – care este cel mai bogat om din India.

Amazon și-a extins agresiv prezența în India, unde speră să încaseze o piață în creștere a comerțului electronic. Reliance are, de asemenea, planuri de extindere atât a comerțului electronic, cât și a activității sale alimentare.

Care este miza Future Group?

Din 2019, Amazon deține o participație de 49% la Future Coupons, ceea ce îi conferă o participație indirectă la Viitorul Retail. Amazon susține că, fiind parte a acelei achiziții, Future Group a fost împiedicat să vândă unui grup select de companii indiene, inclusiv Reliance.

Această luptă între doi dintre cei mai bogați oameni din lume este și o dovadă a faptului că devine greu pentru jucătorii străini să facă afaceri în India.

Este clar pentru toată lumea că Amazon nu renunţă fără luptă. Nu în ultimul rând, că achiziția i-ar oferi lui Reliance ceea ce analiștii au numit un „avantaj fără egal”.

author avatar
Andrei Ștefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger