AcasăAfaceriBăncile trebuie să se adapteze la blockchain pentru a supraviețui

Băncile trebuie să se adapteze la blockchain pentru a supraviețui

Băncile trebuie să se adapteze noii lumi a finanțelor descentralizate(DeFi) în care contractele vor fi create prin tehnologia criptografică sau riscă să devină irelevante, potrivit unui bancher de la  Société Générale, care a fost o forță motrice în spatele unei lansări recente a obligațiunilor digitale de înaltă calitate.

Jean-Marc Stenger, șeful unității tehnologice blockchain Stenger Forge a SocGen, a declarat pentru  BusinessInsider că băncile se confruntă cu un „moment Kodak” dacă nu se adaptează la finanțele descentralizate, referindu-se la eșecul companiei producătoare de aparate foto în tranziția sa către era digitală.

DeFi, Decentralized Finance, este o formă de finanțare bazată pe blockchain care nu se bazează pe  intermediari financiari centrali – brokerajele, bursele sau băncile, și, în schimb, utilizează contracte inteligente pe blockchain-uri, cel mai cunoscut fiind Ethereum.

Banca Europeană de Investiții a  generat entuziasm în comunitatea criptomonedelor la sfârșitul lunii aprilie, când a folosit rețeaua blockchain Ethereum pentru a emite o bligațiune pe doi ani de 100 milioane EUR. Unitatea Stenger Forge de la SocGen era managerul platformei și agentul de decontare.

Stenger a recunoscut că modelul DeFi ar putea reprezenta o amenințare pentru unele dintre modalitățile în care băncile câștigă în mod tradițional bani, dar “când există o astfel de schimbare în industria financiară, trebuie să te adaptezi și să te schimbi”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
409 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba, voi sunteti nebuni astia fara hartie si stampila nu se uita la tine, de mail nici n-au auzit si voi vreti blockchain?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger