AcasăAfaceriBancher, meserie de aur. Zile nelimitate de concediu

Bancher, meserie de aur. Zile nelimitate de concediu

Goldman Sachs va permite personalului de conducere să își ia un număr nelimitat de zile de concediu anual, aceasta fiind cea mai recentă măsură luată de o bancă de pe Wall Street pentru a păstra specialiștii de top pe o piață a muncii din ce în ce mai tensionată.

Partenerii și directorii executivi de la banca de investiții din New York își pot lua concediu atunci când este nevoie, fără un număr fix al zilelor,  potrivit unei note a Goldman consultate de Bloomberg. Angajații juniori au în continuare limite în ceea ce privește concediul, dar vor primi cel puțin două zile libere suplimentare în fiecare an, conform noii politici introduse la începutul acestei luni.

Toți angajații Goldman Sachs vor fi obligați să își ia trei săptămâni libere în fiecare an începând cu 2023, se arată în nota de serviciu. Aceasta include cel puțin o săptămână de concediu consecutiv.

Noua politică de concediu vine la mai bine de un an după ce angajații tineri de la bancă s-au plâns de săptămâni de lucru de 100 de ore și de deteriorarea sănătății fizice și mentale în condiții „inumane”.

Oferta concediilor nelimitate este o mișcare atrăgătoare într-un moment în care competiția pentru reținerea angajaților și atragerea de noi talente s-a intensificat.

Companiile, de pe Wall Street până în Silicon Valley, se confruntă cu un nou accent pus pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată, încercând în același timp să renunțe la politicile de la locul de muncă implementate în timpul pandemiei de  Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger