AcasăAfaceriAverile criptomiliardarilor, cădere în picaj

Averile criptomiliardarilor, cădere în picaj

Averea netă a miliardarilor din criptomonede scade în picaj pe fondul vânzării de jetoane digitale. Unele dintre cele mai pronunțate pierderi îi lovesc chiar pe  fondatorii burselor de tranzacționare.

S-au dus vremurile de când magnații cripto petreceau în Miami. Fondatorul și directorul executiv al Coinbase Global, Brian Armstrong, avea o avere personală de 13,7 miliarde de dolari în luna noiembrie și de aproximativ 8 miliarde de dolari la sfârșitul lunii martie.

Acum este evaluată la 2,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, după ce o vânzare a monedelor digitale – de la Bitcoin la Ether – a declanșat o scădere abruptă a valorii de piață a Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din SUA.

Analiștii au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea Coinbase de a rezista la scăderea bruscă a prețurilor criptomonedelor, ceea ce l-a forțat pe Armstrong să se adreseze pe Twitter pentru a apăra compania. A declarat că fondurile utilizatorilor sunt în siguranță, deoarece nu există „niciun risc de faliment”.

Apoi mai este Michael Novogratz, directorul executiv al băncii comerciale de criptomonede Galaxy Digital, a cărui avere s-a prăbușit la 2,5 miliarde de dolari, de la 8,5 miliarde de dolari la începutul lunii noiembrie.

El a fost un susținător al TerraUSD, moneda stabilă algoritmică care acum riscă să fie eliminată complet, pe fondul căderii prețului la Luna, un token de criptomonedă din același ecosistem.

Averile criptomiliardarilor, care s-au mărit în ultimii doi ani, dispar după ce o vânzare care a început cu acțiunile tehnologice s-a extins asupra banilor digitali.

Atât Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, cât și Ether au scăzut cu peste 50% de la maximele lor record de la sfârșitul anului trecut.

În timp ce aproape toți deținătorii de criptomonede au suferit scăderi de avere, unele dintre cele mai mari și mai vizibile pierderi sunt concentrate în rândul fondatorilor de burse, unde comercianții cumpără și vând monede digitale.

Cel puțin pe hârtie, Changpeng Zhao, directorul executiv al Binance, pierdut o avere și mai mare decât Armstrong și Novogratz. El și-a făcut debutul în indicele Bloomberg al averilor în ianuarie cu o avere netă de 96 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari din lume. Săptămâna trecută, această sumă sumă s-a redus la 11,6 miliarde de dolari.

Gemenii Tyler și Cameron Winklewoss, co-fondatorii bursei rivale de criptomonede Gemini, au pierdut fiecare 2,2 miliarde de dolari – sau aproximativ 40% din averea lor în acest an.

Averea lui Sam Bankman-Fried, directorul executiv al schimbului de criptomonede FTX, a scăzut la jumătate de la sfârșitul lunii martie, până la aproximativ 11,3 miliarde de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger