AcasăAfaceriAverea impresionantă a lui ÎPS Teodosie. Veniturile din ultimii ani i-au crescut...

Averea impresionantă a lui ÎPS Teodosie. Veniturile din ultimii ani i-au crescut considerabil

IPS teodosieAverea impresionantă a lui ÎPS Teodosie. Veniturile din ultimii ani i-au crescut considerabil

ÎPS Teodosie, faţa bisericească, poate, cea mai prezentă în spaţiul media, din cauza deciziilor controversate luate în pandemie, are o avere impresionantă.

Unul dintre cele mai importante bunuri ale acestuia este cunoscutul complex de lux la Dorna Arini.

Totul a pornit de la un hectar de teren, moștenit de Teodosie. Ulterior, au fost cumpărate alte terenuri de la localnici. Anual, ÎPS Teodosie primeşte 116.894 de lei ca arhiepiscop, iar la aceştia se adaugă şi 150.115 lei de la Facultatea de Teologie.

ÎPS Teodosie are aproape 40.000 de euro în cont

În 2020, ÎPS Teodosie a completat ultima declaraţie de avere, aferentă anului fiscal 2019. La acel moment, înaltul prelat deţinea un cont bancar în valoare de 39.435 de euro şi unul în valoare de 78.485 de lei.

Veniturile lui ÎPS Teodosie au crescut semnificativ şi în timpul pandemiei. Astfel, potrivit sursei citate mai sus, el câştiga o sumă de 158.019 de lei de la Universitatea Ovidius din Constanţa, fiind echivalentul unui salariu lunar de 13.168 de lei.

Are un teren şi la Techirghiol

Proprietățile feței bisericești au început să apară în declarația de avere din anul 2019, aferentă anului fiscal 2018.

Astfel, acesta a devenit proprietarul unui teren intravilan la Techirghiol, de 700 de metri pătrați. Acesta a fost obținut prin donație în anul 2014. În plus, el a mai achiziționat și un teren pășune la Vatra Dornei, de 2.6 hectare, fără a specifica anul dobândirii.

author avatar
Andrei Ștefan
320 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger