AcasăAfaceriAudi, desant în Formula 1?

Audi, desant în Formula 1?

Audi analizează în continuare o intrare în Formula 1 dar nu a luat încă o decizie finală şi evaluează toate opţiunile, a declarat directorul de dezvoltare, Oliver Hoffmann.

Producătorul de mașini premium din Ingolstadt, parte a VW, poartă de mult timp discuţii cu Formula 1 și Federația Internațională  de Automobilism(FIA).

Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. El a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW.

Suntem în contact cu Formula 1  și FIA, a declarat Hoffmann pentru Automobilwoche. Dar pentru o intrare a Audi în “Marele Circ” este nevoie de “o decizie cu privire la viitoarele reguli, care se vor aplica din 2026, pentru motoare”. Aceste reglementări trebuie aprobate și proclamate de FIA. “Nu este cazul în prezent, trebuie să avem răbdare”, a spus Hoffmann.

Începând din 2026, motoarele hibride utilizate în Formula 1 vor trebui să utilizeze combustibili fosili în proporţie de 100%. De asemenea, motorul pe ardere internă ar urma să contribuie cu doar 50% din performanţa vehiculului, restul urmând să fie asigurat de unitatea electrică.

Pe lângă Audi există speculaţii că şi Porsche, o altă divizie din grupul Volkswagen, ar fi interesat de o intrare în Formula 1.

“Formula1 ar fi un obiectiv important pentru compania noastră și vom analiza noile reglementări privind motoarele. Încă nu a fost luată o decizie”, sublinia Thomas Laudenbach, noul director executiv al Porsche Motorsport.

author avatar
Radu Jacotă Redactor