Cauta

Asistența medicală, noua visterie a inteligenței artificiale? Strategia companiei de 2 trilioane de dolari

Inteligența artificială generativă va transforma totul, de la cercetarea farmaceutică la diagnosticarea pacienților și tratamentul postoperator

Inteligența artificială  generativă a provocat deja o „revoluție în domeniul sănătății” și va transforma totul, de la cercetarea farmaceutică la diagnosticarea pacienților și tratamentul postoperator, potrivit unui director executiv de top al gigantului de cipuri Nvidia.

În timpul summitului AI al Nvidia, organizat în marja expoziției Computex din Taipei, Kimberly Powell, șefa diviziei Healthcare,  a declarat că, deși este încă „la început”, asistența medicală va fi probabil mai afectată de inteligența artificială decât orice alt domeniu al vieții, relatează Al Jazeera.

Amprenta tehnologiei

Inteligența artificială „își lasă deja amprenta în domeniul dezvoltării și testării de noi medicamente –  care poate dura până la 15 ani și poate costa 2 miliarde de dolari în termenele actuale”.

IA ar putea fi utilizată pentru a ajuta cercetătorii să înțeleagă modul în care organismul ar putea interacționa cu noi compuși chimici, ceea ce ar putea contribui la reducerea ratei de eșec predominante de 90 la sută a majorității medicamentelor în studiile clinice.

Nvidia, a treia cea mai mare companie din lume după valoarea acțiunilor, a făcut din asistența medicală un obiectiv major al activității sale, în încercarea de a profita de nenumăratele aplicații viitoare ale inteligenței artificiale.

Start-up-ul cu sediul în California a dezvoltat o suită de platforme, software și dispozitive medicale pentru a ajuta practicienii din domeniul sănătății în domenii precum chirurgia asistată de roboți, imagistica digitală și  scanările de diagnosticare

Comparația cu mașinile autonome

În martie, Nvidia a anunțat acorduri cu Johnson & Johnson și GE Healthcare privind utilizarea inteligenței artificiale în chirurgie și, respectiv, în imagistica medicală.

Powell a precizat că o tehnologie similară este deja utilizată în mașinile autonome pentru a transforma informațiile brute în decizii în lumea reală. Inteligența artificială generativă va fi, de asemenea, crucială în “etapele postoperatorii și de urmărire a tratamentelor medicale”.

Unitățile de procesare grafică ale Nvidia au alimentat un boom al investițiilor în inteligență artificială, transformând startup-ul, cândva puțin cunoscut, într-o companie de 2  trilioane de dolari în câțiva ani.

Inteligența artificială generativă a explodat anul trecut odată cu lansarea aplicației revoluționare ChatGPT de la OpenAI, generând o avalanșă de entuziasm și îngrijorare cu privire la potențialele aplicații ale tehnologiei.

Ultimele stiri

  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Un incendiu de vegetație face ravagii lângă Marsilia: Peste 100 de răniţi și sute de oameni evacuați – VIDEO
  • Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul
  • Alertă de toxiinfecţie alimentară într-o tabără din Bihor. Planul roşu de intervenţie, activat: 16 copii şi 2 adulţi au ajuns la spital
  • Exit mobile version