AcasăAfaceriAntreprenorii Chinei intră în ofensivă globală

Antreprenorii Chinei intră în ofensivă globală

Antreprenorul tech Rosie Zhang pariază că redeschiderea granițelor Chinei către lume va relansa creșterea pentru start-up-ul său.

Potrivit Financial Timese, ea face parte dintr-o categorie de fondatori de tehnologie, care, chiar și într-un moment de tensiuni geopolitice, vor să facă afaceri în afara Chinei.

„Antreprenorii chinezi se confruntă cu o concurență intensă acasă și cu un mediu de afaceri incert, așa că este logic ca mulți să se uite la oportunități în străinătate”, a declarat Huan Li, investitor la acceleratorul de start-up-uri Plug and Play.

Succesul tot mai mare al celor mai importante grupuri tehnologice și industriale din China pe piețele globale oferă, de asemenea, încurajare. Platformele de comerț electronic Shein și Temu inundă SUA cu rochii de 7 dolari și rucsacuri de 3 dolari provenite de la fabricile continentale.

TikTok are mai mult de un miliard de utilizatori la nivel mondial, în timp ce vânzările de vehicule electrice, cum ar fi BYD, împing China spre partea de sus a statisticilor de export.

Compania lui Zhang, Cloudpick, oferă un sistem de viziune computerizată care poate transforma orice mic magazin într-o experiență asemănătoare Amazon Go pentru cumpărători. Are oferte la prețuri sub concurență în SUA și Israel.

Fondatorii centrelor de inovare precum Beijing și Shenzhen spun că mulți  clienții străini sunt mai dispuși să plătească pentru tehnologie care le accelerează procesele de afaceri sau automatizează funcțiile.

Wu Houfeng, directorul general al Zhengchao Electric, cu sediul în Shantou, a declarat că prețurile scăzute și lanțurile de aprovizionare localizate vor ajuta încărcătoarele sale pentru vehicule electrice să se vândă în Asia de Sud-Est și Oceania, primele piețe țintă ale grupului.

„Afacerile noastre interne ne permit să plătim taxele pentru expansiunea noastră în străinătate”, a precizat el.

„China este extrem de competitivă – companiile de software și hardware trebuie să reducă constant costurile și să crească eficiența pentru a rămâne în cursă. Dar încercarea oferă în mod natural un avantaj atunci când intră pe piețele de peste mări”, conchide Zhang. „Dacă poți supraviețui aici, poți ajunge oriunde.”

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger