AcasăAfaceriAngajații români devin freelanceri?

Angajații români devin freelanceri?

Aproape jumătate(47%) dintre salariații chestionați de Best Jobs iau în considerare să devină freelanceri.

44% dintre respondenții sondajului au ca motivație flexibilitatea programului şi independenţa pe care o oferă acest tip de activitate, 15% menționează libertatea de a lucra de oriunde, în timp ce 12% speră să obţină venituri mai mari.

În perspectiva muncii de freelanceri, 38% din angajați au precizat că ar vrea să lucreze de acasă, 12% s-ar muta într-o zonă rurală din România, 10% s-ar muta de la munte, iar 9% într-o destinaţie exotică.

Pe de altă parte, 70% dintre participanții la sondaj, au apreciat că va fi nevoie să lucreze şi după programul normal al locului de muncă.

Cei mai mulţi (23%) consideră că vor ajunge să se ocupe în timpul liber de activităţi profesionale pentru că nu au înlocuitor, alţi 22% vor să îşi ajute colegii, iar 19% recunosc că sunt obligaţi să facă acest lucru atunci când apar situaţii neprevăzute.

Dimpotrivă, 15% au declarat că ar fi de acord să rezolve sarcini legate de muncă în timpul liber dacă sunt recompensaţi suplimentar faţă de salariu, iar 11% au spus că refuză categoric astfel de cerințe.

author avatar
Radu Jacotă Redactor