AcasăAfaceriAn nou, raliu nou. De ce Bitcoin a crescut cu 28% ...

An nou, raliu nou. De ce Bitcoin a crescut cu 28% după un tumultuos 2022

Bitcoin a început anul 2023 într-o notă pozitivă, prețul celui mai mare token digital din lume crescând cu aproximativ 28% de la începutul lunii ianuarie.

Sâmbătă, prețul a depășit 21.000 de dolari pe monedă pentru prima dată din 7 noiembrie. Este încă departe de maximul record de 68.990 de dolari pe care Bitcoin l-a atins în noiembrie 2021. Dar le-a dat jucătorilor de pe piață un motiv de optimism.

Cursa de la începutul lunii urmează unui an 2022 sumbru, în care au avut loc insolvențe și scandaluri majore în industria criptografică, inclusiv prăbușirea FTX, și o scădere bruscă a pieței în general legată de acțiunile băncilor centrale.

Analiștii spun că în spatele creșterii Bitcoin se află o serie de factori, printre care o probabilitate crescută de scădere a ratelor dobânzilor, precum și achizițiile efectuate de marii cumpărători de monede digitale, cunoscuți sub numele de „balene”.

Săptămâna trecută, noile date privind inflația din SUA au arătat o retragere modestă, indicele prețurilor de consum scăzând cu 0,1% în decembrie pe o bază lunară, în conformitate cu estimările Dow Jones.

„Bitcoin pare să se fi recuplat cu datele macro, deoarece investitorii au trecut peste prăbușirea FTX”, a declarat James Butterfill, șeful departamentului de cercetare al firmei de gestionare a activelor digitale CoinShares.

“Tendința de scădere a inflației a dus la îmbunătățirea încrederii într-un moment în care evaluările pentru Bitcoin au fost aproape de minimele istorice. Perspectiva  unei politici monetare mai relaxate este cea care a condus această revenire.”

Fed a majorat ratele de împrumut de șapte ori în 2022, forțând activele riscante, cum ar fi acțiunile – și în special cele tehnologice – să se prăbușească.

Bitcoin a fost prins în drama pieței în jurul ratelor de creditare, deoarece este văzut din ce în ce mai mult de investitori ca un activ riscant.

În decembrie, Carol Alexander, profesor la Universitatea din Sussex, a declarat pentru CNBC că Bitcoin va cunoaște în 2023 o „piață de tip bull market gestionată”, în care ar putea urca la 30.000 de dolari în primul trimestru și la 50.000 de dolari în al treilea.

În 2024 va exista un nou entuziasm pentru investitorii cripto:  recompensele Bitcoin pentru mineri vor fi reduse la jumătate, iar această mișcare va restrânge oferta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
197 afisari

1 COMENTARIU

  1. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger