AcasăAfaceriAmerica așteaptă un nou val de cheltuitori

America așteaptă un nou val de cheltuitori

Pe măsură ce sezonul cumpărăturilor de sărbători începe, comercianții cu amănuntul din întreaga țară speră să beneficieze de un alt val de cheltuitori: turiști internaționali care pot vizita din nou SUA.

De astăzi, administrația Biden permite intrarea călătorilor străini din 30 de țări, restricționați de la începutul anului trecut, când au crescut cazurile de Covid-19 la nivel global.

Vizitatorii trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid și să aibă un test negativ cu trei zile înainte de plecare.

Pentru comercianții cu amănuntul, politica este o schimbare mult așteptată, care îi poate ajuta să umple magazinele și să facă din nou vânzări mai mari.

În joc sunt miliarde de dolari pe care turiștii îi cheltuiesc nu numai pentru suveniruri, ci și pentru articole de lux, băuturi alcoolice de top și alte produse pe care adesea nu le găsesc acasă.

Vizitatorii globali au alimentat vânzări de peste 43,4 miliarde de dolari în 2019 – sau 27% din totalul cumpărăturilor determinate de călătorii și turism, potrivit Administrației Comerțului Internațional.

Cumpărătorii internaționali vor fi un ingredient cheie necesar pentru refacerea orașului New York. Într-un an obișnuit, vizitatorii din alte țări cheltuiesc aproximativ 4,75 miliarde de dolari pentru cumpărături, potrivit NYC & Company, consiliul de turism al orașului.

De asemenea, retaileri de top – inclusiv Saks Fifth Avenue sau Hermes– mizează pe cumpărătorii străini din Europa, Coreea de Sud, Canada, Mexic, Brazilia, Germania, Franța și Italia.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger