AcasăAfaceriAfacerile românilor cad una după alta. Pandemia a pus firmele "pe butuci"!

Afacerile românilor cad una după alta. Pandemia a pus firmele „pe butuci”!

romani afaceriAustriecii, datori-vânduţi României, dar tot ne blochează la Schengen! Ce date are ANAF

Scumpirea carburanţilor şi creşterea tarifelor la energie şi gaze au accentuat şi mai mult problemele financiare, în primul rând în zona IMM-urilor slab capitalizate, vulnerabile la criză.

73.365 de firme au intrat în acest an în insolvenţă, şi-au suspendat activitatea sau au fost dizolvate sau radiate, cu 13.398 mai multe decât în anul trecut.

Românii au radiat multe firme

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 29,6% în primele nouă luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 47.091 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În perioada ianuarie – septembrie 2020 au fost consemnate 36.337 de radieri.

Cele mai multe radieri în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 7.610 (plus 31,8% faţă de ianuarie-septembrie 2020) şi în judeţele Timiş – 2.184 (plus 31,55%), Constanţa – 2.055 (plus 28,68%) şi Cluj – 2.018 (plus 18,99%).

Facturile se şi plătesc mai greu

Creditul furnizor s-a transformat, din păcate, într-o adevărată capcană pentru multe IMM-uri. Confruntate cu scăderea vânzărilor, multe au intrat în blocaj, astfel că neplata facturilor în termenii agreaţi a devenit o constantă în economie”, arată specialiştii.

Durata medie de plată a facturilor a crescut la 145 de zile, faţă de 120 zile în 2020. 58% dintre reprezentanţii companiilor din România, chestionate recent într-un barometru Sierra Quadrant, afirmă că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni.

author avatar
Andrei Ștefan
314 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romanasilor care dati acum faliment, vedeti ca sunt cam 300 de porci bine hraniti in parlament, numai buni de gatit acum de craciun, dati pontul mai departe !! Ha ha ha 🙂 Sa vezi ce o sa ii linseze oamenii pe astia odata ce incepe iuresul adevarat !! Hai ca mai e putin, se pare ca distractia din decembrie o sa fie in noiembrie !! Speram ca aveti cu totii molotovurile pregatite, care nu le are, ala e taiat din prima !! Pregatiti-va !! Venim 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger