AcasăAfaceriADIO, Bitcoin?! Criptomonedele, o afacere aproape sinucigaşă! Va urma cutremurul pe Piața...

ADIO, Bitcoin?! Criptomonedele, o afacere aproape sinucigaşă! Va urma cutremurul pe Piața Crypto

mugur isarescu bitcoin ADIO, Bitcoin?! Criptomonedele, o afacere aproape sinucigaşă! Va urma cutremurul pe Piața Crypto

Specialiştii în platformele blockchain anticipează că va urma un tsunami pe Piața Crypto. Mii de criptomonede vor dispărea, iar numărul platformelor blockchain se va reduce, potrivit firmelor din domeniu.

Prețurile Bitcoin și Ethereum au scăzut cu peste 55% în șase luni, iar experţii consideră că ăsta ar putea fi sfârșitul lor.

19.000 de criptomonede, la pământ

O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste criptomonede diferite.

Prăbuşirea recentă a aşa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD şi a monedei digitale luna asociate acesteia, care a trimis unde de şoc pe piaţă, a adus în atenţie miile de criptomonede existente şi întrebarea dacă vor supravieţui toate.

Prăbuşirea, legată de TerraUSD

Scăderea prețurilor s-ar fi putut întâmpla din cauza unei monede stabile, numită TerraUSD, care se presupune că este legată de dolarul american. Specialiștii consideră că există mai mulți factori care au dus la prăbușirea criptomonedelor.

Bitcoin a fost conceput pentru a fi indiferent față de guverne și bănci, dar investitorii au început să reducă sursele de risc din portofoliile lor și arunce criptomonedele.

author avatar
Andrei Ștefan