AcasăAfaceriAcțiunile Rompetrol Rafinare, în scădere după explozia de la Petromidia

Acțiunile Rompetrol Rafinare, în scădere după explozia de la Petromidia

petromidiaAcțiunile Rompetrol Rafinare, în scădere după explozia de la Petromidia

Explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari a afectat acțiunile Rompetrol Rafinare. Acestea au înregistrat scăderi semnificative după anunțul incendiului, iar volumul tranzacțiilor era de ordinul zecilor de mii de lei.

Acțiunile se tranzacţionau vineri, la ora 13:32, cu 0,0505 de lei, în scădere cu 0,98% faţă de preţul de deschidere, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti. Două ore mai târziu, la 15:13, acțiunile RRC (Rompetrol Rafinare SA) erau în scădere cu 1,96%, pănă la 0,05 lei, pe un rulaj de peste 1,4 milioane de acțiuni.

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0485 lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0495 lei/acţiune. Investitorii au tranzacţionat acţiuni RRC de circa 70.000 de lei, o lichiditate destul de mare pentru companie, potrivit Mediafax.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Compania care deține rafinăria are 2,25 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu aproape 14%.​

Explozie la Petromidia Năvodari: un mort și 5 răniți

Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, au anunțat reprezentanţii companiei.

Incendiul de vineri de la Petromidia Năvodari a izbucnit în urma unei explozii ce s-a produs în jurul amiezii. Focul a fost lichidat în jurul orei 15:00, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode. Tragedia s-a soldat cu cinci răniți și un deces.

author avatar
Andreea Vlad
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger