AcasăAfaceriA naibii inflație. Cazinourile americane au câștigat 5,3 miliarde de dolari într-o...

A naibii inflație. Cazinourile americane au câștigat 5,3 miliarde de dolari într-o lună

Poate că inflația este în creștere, lanțurile de aprovizionare rămân blocate, iar coronavirusul nu vrea să dispară, dar cazinourile din Statele Unite ale Americii merg bine, înregistrând în martie cel mai mare profit din istoria lor.

 „Cazinourile comerciale au câștigat peste 5,3 miliarde de dolari de la jucători în luna martie”, potrivit American Gaming Association (AGA), cel mai bun total înregistrat vreodată într-o singură lună. Precedenta lună record a fost iulie 2021, cu 4,92 miliarde de dolari.

De asemenea, cazinourile au avut cel mai bun prim trimestru din istorie: 14,35 miliarde de dolari. Trei state au stabilit recorduri de venituri trimestriale la începutul acestui an: Arkansas (147,4 milioane de dolari); Florida (182 milioane de dolari) și New York (996,6 milioane de dolari).

„Consumatorii continuă să caute opțiunile de divertisment prin intermediul jocurilor de noroc în număr record”, a declarat Bill Miller, președintele și CEO al AGA. El a spus că performanța puternică de la începutul anului 2022 a venit „în ciuda constrângerilor lanțului de aprovizionare, a lipsei de forță de muncă și a impactului inflației în creștere”.

AGA a publicat și raportul său anual „State of the States”, care examinează performanțele jocurilor de noroc din întreaga țară.

Veniturile cazinourilor la nivel național au stabilit un maxim istoric în 2021, ajungând la 53,03 miliarde de dolari, în creștere cu 21% față de cel mai bun an precedent, 2019.

De asemenea, a clasat cele mai mari piețe de cazinouri din SUA în ceea ce privește veniturile. Las Vegas Strip este primul, cu 7,05 miliarde de dolari, urmat de: Atlantic City (2,57 miliarde de dolari); zona Chicago (2,01 miliarde de dolari); Baltimore-Washington DC (2 miliarde de dolari); Coasta Golfului (1,61 miliarde de dolari); New York City (1,46 miliarde de dolari); Philadelphia (1,40 miliarde de dolari); Detroit (1,29 miliarde de dolari); St Louis (1,03 miliarde de dolari); și Boulder Strip din Nevada (967 milioane USD).

Veniturile din jocurile de noroc pe internet au atins 3,71 miliarde de dolari, iar trei state – New Jersey, Pennsylvania și Michigan – au câștigat fiecare mai mult de un miliard de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger