AcasăAfaceriSimona Halep, devastată! A murit de Covid-19! Era unul dintre cei mai...

Simona Halep, devastată! A murit de Covid-19! Era unul dintre cei mai bogați români

simona-halep-corneliu-iduA murit unul dintre cei mai bogați români! Era infectat cu Covid-19

Cornel Idu, omul care a ajutat-o pe Simona Halep la începutul carierei, a încetat din viață, marți dimineață. Afaceristul fusese diagnosticat cu Covid-19.

Omul de afaceri, în vârstă de 70 de ani, era, potrivit Topului Forbes, printre cei mai bogați români, cu o avere de aproximativ 130 de milioane de euro.

Potrivit unor surse medicale, citate de G4Media, Corneliu Idu se simţea rău şi a fost internat de urgenţă. Starea lui de sănătate s-a agravat brusc în această dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze.

Idu a ajutat-o în carieră pe Simona Halep

Idu era un împătimit al tenisului și, de-a lungul timpului, i-a ajutat în carieră pe mulți jucători, printre care Andrei Pavel, Horia Tecău și Simona Halep. A deținut Tenis Club Idu din Mamaia, una dintre cele mai frumoase baze din țară.

Fost căpitan de navă, acesta deținea, printre altele, „Idu Shipping and Services”, una dintre cele mai mari și mai profitabile afaceri în domeniul shippingului.

Forbes a scris despre Idu

Revista Forbes scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“.

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa.

Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi”, după cum a declarat presei economice Corneliu Idu.

author avatar
Andreea Vlad