AcasăAfaceriA murit Fathi Taher! Pentru ce era cunoscut, în România, omul de...

A murit Fathi Taher! Pentru ce era cunoscut, în România, omul de afaceri iordanian

fathi_taherA murit Fathi Taher! Pentru ce era cunoscut, în România, omul de afaceri iordanian

Fathi Taher, omul care fusese adus de George Copos pentru a băga bani la Rapid, în anul 2008, a murit la vârsta de 73 de ani. Iordanianul a decedat la Istanbul, după o îndelungată suferință. Înmormântarea ar urma să aibă loc în capitala Iordaniei, la Amman.

Averea lui Fathi Taher se ridică la circa 300 de milioane de euro. Omul de afaceri activa în turism, imobiliare și în industria alimentară.

Cine a fost Fathi Taher?

Multimilionarul iordanian a fost unul dintre primii afaceriști din străinătate care au investit în fotbalul românesc. Acesta a preluat în 2008 60% din acțiunile clubului Rapid, după îndelungi serii de tratative cu George Copos.

Aventura omului de afaceri în Giulești a fost una de scurtă durată: a irosit sume importante de bani în transferuri care nu au confirmat, dar și într-un antrenor modest, Jose Peseiro. „Farmecul vieții” nu i-a priit iordanianului, care a plecat după doar câteva luni, la conducerea clubului revenind George Copos.

A umplut Giuleştiul de vedete

Fathi Taher nu s-a uitat la bani când a fost vorba de investit la Rapid. A adus un antrenor cu nume, portughezul Jose Peseiro, s-au dat bani mulţi pe Pardo, au venit Joao Paolo Andrade şi Pittbul de la Porto, iar iordanianul declara că „Rapid are buget nelimitat pentru transferuri”.

În total, iordanianul a investit 8 milioane de euro la Rapid, bani pe care nu i-a mai recuperat niciodată. Peste ani, George Copos avea să declare că acel episod a adus numai necazuri echipei şi nu a ratat niciodată ocazia să spună că managementul prost din 2008 aproape că a scufundat Rapidul.

Printre afacerile lui Taher din București se numără Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott și fabrila de ciocolată Kandia.

author avatar
Andrei Ștefan
619 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger