AcasăAfaceriA înviat Bitcoin din morți - din nou?

A înviat Bitcoin din morți – din nou?

Ce te poți face cu o clasă de active volatile și speculative care nu are o utilizare finală dovedită, dar care refuză să moară? Poate să o cumperi.

Chiar și cei mai mari sceptici ai Bitcoin ar putea să își ridice mâinile în semn de capitulare, în timp ce criptomoneda absoarbe tot ceea ce un 2022  turbulent a putut arunca asupra sa și începe să urce din nou.

În mod incredibil, Bitcoin este acum clasa de active cu cele mai bune performanțe din 2023, cu o creștere de 67,59% de la începutul anului până în prezent și tranzacționându-se la un maxim al ultimelor nouă luni de aproximativ 28.000 de dolari.

Bitcoin s-a vândut anul trecut împreună cu acțiunile tehnologice, obligațiunile, imobiliarele, piețele emergente și alte clase de active cheie. Sfârșitul erei banilor ieftini, pe măsură ce inflația și ratele dobânzilor au crescut vertiginos, avea să afecteze întotdeauna activele mai speculative precum moneda digitală.Totuși, nu a putut să o ucidă, deși s-a prăbușit de la 68.000 de dolari la 16.000.

Și revine în favoarea investitorilor, care așteaptă cu nerăbdare „pivotul” Rezervei Federale a SUA, când va semnala că războiul împotriva inflației a fost câștigat și va începe să reducă ratele dobânzilor în loc să le crească.

Platforma de tranzacționare eToro tocmai a înregistrat un salt de 78% în ceea ce privește pozițiile Bitcoin nou deschise în ultima lună, pe măsură ce investitorii se trezesc la oportunitatea de a profita de această oportunitate, potrivit The National.

Acum, prăbușirea Silicon Valley Bank din SUA și preluarea Credit Suisse de UBS i-au dat un nou impuls. Gabriella Kusz, directorul executiv al Asociației Globale a Activelor Digitale și Criptomonedei, spune că investitorii se îndreaptă către Bitcoin „ca o reflectare a valorii de  acoperire și depozit alternativ în astfel de perioade de turbulențe bancare”.

„Scăderea ratelor dobânzilor va stimula toate activele cu randament zero, inclusiv Bitcoin, deoarece investitorii vor obține un randament mai slab pentru numerar și obligațiuni”, a precizat Fawad Razaqzada, analist de piață la City Index și Forex.com.

Scăderea a afectat dolarul american și a impulsionat și mai mult Bitcoin, deoarece prețul său este exprimat în dolari, ceea ce îl face mai ieftin pentru cumpărătorii în alte monede.

Până la urmă, Bitcoin este ceea ce a fost întotdeauna: un joc cu risc ridicat pe volatilitate. Cu cât supraviețuiește mai mult timp, cu atât este mai greu de ignorat.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
304 afisari

3 COMENTARII

  1. Jacota, pai nu spuneai tu clovnule acum 3-4 luni ca bitcoin este schema ponzi? Eu ma mir cum astia te platesc pe post de analist financiar cand tu copiezi niste articole proaste din presa fake din america, gen washington post sau new york times! Ai avut un articol prin decembrie copiat peste 70%. Te umfla si rasul la ce aberatii scrii! Cumetre, bitcoin este sa ramana, iar daca tu halesti altceva, e treaba ta! Problema nu este la tine, ci la ziarul National care plateste un boschetar ca tine ca sa dezinformeze oameni care ar putea sa faca ceva mai mult cu viata lor decat sa detina niste bani printati la infinit de FED, adica realul ponzi! Oricum nu intelegi nimic din ce am scris aici, iar pe viitor astept sa citesc pe national din nou articolele tale copiate si traduse cu google translate din presa fake americana sau englezeasca!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger