AcasăAfaceri700 de miliarde de dolari: răscumpărarea acțiunilor ia viteză pe Wall Street

700 de miliarde de dolari: răscumpărarea acțiunilor ia viteză pe Wall Street

Companiile americane care redeschid porțile la rambursarea acțiunilor  vor ajuta indicele de referință S&P 500 să  crească cu 5% la 4.700 până la sfârșitul anului, estimează analiștii Goldman Sachs.

Companiile S&P 500 vor cumpăra înapoi anul acesta 726 miliarde de dolari din propriile acțiuni, estimează experții Goldman, în frunte cu David Kostin.

„Cererea puternică de capital corporativ este unul dintre motivele pentru care prognozăm o revenire de 5% la obiectivul nostru de 4.700 de la sfârșitul anului S&P 500,” au scris Kostin și echipa sa. „Din perspectiva fluxurilor, revenirea bruscă a răscumpărărilor ne susține opinia conform căreia companiile se vor clasa printre cei mai mari cumpărători de acțiuni din SUA în acest an.”

Acțiunile americane au revenit remarcabil de puternic față de prăbușirea provocată de pandemie de anul trecut, S&P crescând cu peste 90% (4.468) față de minimele observate în martie 2020.

În ultimii ani, companiile americane și-au cumpărat din ce în ce mai mult propriile acțiuni ca modalitate de recompensare a acționarilor. Criticii spun că practica aduce beneficii excesive directorilor, dar alții susțin că este o bună utilizare a excesului de numerar.

Răscumpărările au încetinit brusc în 2020, deoarece companiile au păstrat capital din cauza pandemiei, dar au crescut rapid în acest an pe fondul redresării economice și stimulentelor guvernamentale.

Sectoarele tehnologiei informației, financiară și serviciilor de comunicații au fost cei mai mari cumpărători până acum.

author avatar
Radu Jacotă
331 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri