AcasăAfaceri60 milioane USD: Goldman Sachs finanțează scuterele electrice

60 milioane USD: Goldman Sachs finanțează scuterele electrice

Compania Tier, un furnizor de micro-mobilitate din Berlin, și-a asigurat 60 de milioane de dolari din finanțarea susținută de active de la Goldman Sachs, pentru a alimenta expansiunea sa în Orientul Mijlociu și Europa.

Tier, operator de scutere electrice, a primit în noiembrie o altă rundă de finanțare de 250 milioane USD condusă de Vision Fund 2 a SoftBank.  Printre alți investitori se numără  Mubadala Capital (Abu Dhabi), Northzone (Marea Britanie), Goodwater Capital și White Star Capital, ambii din SUA.

Dimensiunea pieței globale a scuterelor electrice este de așteptat să ajungă la aproximativ 42 de miliarde de dolari până în 2030, cu o rată de creștere anuală de 7,7% în perioada prognozată, potrivit unui studiu realizat de Grand View Research.

În India, a doua țară cu cea mai mare populație din lume, scuterele electrice ar putea reprezenta până la 35% din piață.

Tier intenționează, de asemenea, să instaleze noi stații de încărcare a bateriilor în magazinele de vânzare cu amănuntul din Europa și Orientul Mijlociu pentru a alimenta vehiculele electrice și pentru a spori mobilitatea cu noua finanțare.

„Chiar și pe fondul unei pandemii globale, Tier a stabilit o experiență dovedită în ceea ce privește economia unităților profitabile și longevitatea activelor”, a declarat Ben Payne, director general la Goldman Sachs.

Tier operează în prezent în peste 100 de orașe din 12 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

author avatar
Radu Jacotă Redactor