AcasăAfaceri60 milioane USD: Goldman Sachs finanțează scuterele electrice

60 milioane USD: Goldman Sachs finanțează scuterele electrice

Compania Tier, un furnizor de micro-mobilitate din Berlin, și-a asigurat 60 de milioane de dolari din finanțarea susținută de active de la Goldman Sachs, pentru a alimenta expansiunea sa în Orientul Mijlociu și Europa.

Tier, operator de scutere electrice, a primit în noiembrie o altă rundă de finanțare de 250 milioane USD condusă de Vision Fund 2 a SoftBank.  Printre alți investitori se numără  Mubadala Capital (Abu Dhabi), Northzone (Marea Britanie), Goodwater Capital și White Star Capital, ambii din SUA.

Dimensiunea pieței globale a scuterelor electrice este de așteptat să ajungă la aproximativ 42 de miliarde de dolari până în 2030, cu o rată de creștere anuală de 7,7% în perioada prognozată, potrivit unui studiu realizat de Grand View Research.

În India, a doua țară cu cea mai mare populație din lume, scuterele electrice ar putea reprezenta până la 35% din piață.

Tier intenționează, de asemenea, să instaleze noi stații de încărcare a bateriilor în magazinele de vânzare cu amănuntul din Europa și Orientul Mijlociu pentru a alimenta vehiculele electrice și pentru a spori mobilitatea cu noua finanțare.

„Chiar și pe fondul unei pandemii globale, Tier a stabilit o experiență dovedită în ceea ce privește economia unităților profitabile și longevitatea activelor”, a declarat Ben Payne, director general la Goldman Sachs.

Tier operează în prezent în peste 100 de orașe din 12 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger