AcasăAfaceri30 de miliarde de dolari: 2021, anul investițiilor în criptomonede

30 de miliarde de dolari: 2021, anul investițiilor în criptomonede

Aveți nevoie de mai multe dovezi că 2021 este anul în care activele digitale au devenit curente –și vedete? Ce ziceți de faptul că fondurile de capital de risc au investit în jur de 30 de miliarde de dolari în industria criptomonedelor, mai mult decât toți anii anteriori combinați?

Este aproape de patru ori recordul anterior de aproximativ 8 miliarde de dolari în 2018. “Suntem mai mult decât aur digital. Avem servicii financiare, artă, NFT-uri, Web 3.0 și  rețele sociale descentralizate”, a declarat Spencer Bogart, partener general al Blockchain Capital LLC cu sediul în San Francisco, unul dintre cei mai mari investitori ai industriei, care a finanțat peste 120 de companii de la înființarea sa în 2013.

O examinare atentă a tranzacțiilor cu capital de risc din Statele Unite arată  investiții uriașe în acest an. Bursa de derivate cripto FTX, de exemplu, a încheiat o rundă de Seria B de 1 miliard de dolari în iulie, care i-a ridicat evaluarea la 18 miliarde de dolari.

New York Digital Investment Group a strâns 1 miliard de dolari la jumătatea lunii decembrie, asigurând o evaluare de peste 7 miliarde de dolari. Forte, un furnizor de instrumente de integrare blockchain pentru editorii de jocuri, a încheiat o strângere de fonduri de 725 de milioane de dolari în aceeași lună.

Dapper Labs, platforma NFT din spatele CryptoKitties, a strâns 350 de milioane de dolari în martie de la investitori, inclusiv legenda baschetului Michael Jordan, ducându-și evaluarea la 2,5 miliarde de dolari.

Furnizorul de infrastructură de plată criptografică MoonPay a încheiat o rundă de 555 de milioane de dolari în decembrie, ridicându-și evaluarea la 3,4 miliarde de dolari. Sky Mavis, dezvoltatorul jocului Axie Infinity, a strâns peste 150 de milioane de dolari pentru o evaluare de 3 miliarde de dolari.

De asemenea, 2021 a început cu moda jetoanelor nefungibile(NFT) în bussines. Open Sea, cea mai mare piață unde pot fi cumpărate și vândute bunuri și artă digitală susținute de blockchain, se poate compara acum cu site-ul de comerț electronic Etsy, potrivit Bloomberg.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger