AcasăAfaceri2,9 miliarde USD. Cel mai bogat om din lume propulsează acțiunile Twitter

2,9 miliarde USD. Cel mai bogat om din lume propulsează acțiunile Twitter

Miliardarul Elon Musk, directorul general al Tesla, a acumulat o participaţie de 9,2% la Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor platformei de socializare.

Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust, potrivit Autoritatății de reglementare a pieţelor bursiere din SUA.

Acest lucru îl face cel mai mare acționar al Twitter, înaintea fondului de investiții Vanguard (8,8%) și a băncii Morgan Stanley (8,4%).

Imediat după prezentarea acestor informaţii, acţiunile Twitter au crescut cu 26% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, având în vedere că vin la aproximativ o săptămână după ce Elon Musk declara că „se gândeşte serios” să înfiinţeze o nouă platformă de social media.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit platforma pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

Musk, care este şi fondatorul şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger