AcasăAfaceri2022: cei mai bogați cinci magnați din lume au pierdut deja 85...

2022: cei mai bogați cinci magnați din lume au pierdut deja 85 de miliarde de dolari

Cei mai bogați cinci magnați ai tehnologiei au pierdut, împreună, 85 de miliarde de dolari din averea lor în primele săptămâni ale acestui an din cauza scăderii acțiunilor lor pe piețele bursiere.

Pierderile au dus averea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, la aproximativ 243 de miliarde de dolari – cu aproximativ 27 de miliarde de dolari mai mică decât la începutul anului, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Al doilea cel mai bogat om din lume, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 25 de miliarde de dolari în 2022.

Bill Gates(Microsoft) a înregistrat o scădere a averii sale cu 9,5 miliarde de dolari de la 1 ianuarie, în timp ce valoarea co-fondatorului Google, Larry Page, a scăzut cu 12 miliarde de dolari. Pe lista pierderilor se află și Mark Zuckerberg, cu un minus de aproximativ 11 miliarde USD.

Toți cei cinci au înregistrat pierderi în acțiunile lor pe o bursă în scădere din cauza temerilor legate de inflație.

Și averea lui Bernard Arnault – președintele și CEO-ul gigantului francez de lux LVMH – a scăzut cu 10,5 miliarde de dolari în acest an.

Acțiunile tranzacționate pe Wall Street au un început de an dificil și reprezintă un eșec pentru investitorii în tehnologie, notează analiștii de la CNBC, pe fondul unei incertitudini a redresării economice post-pandemie și a politicilor monetare restrictive ale băncilor centrale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.799 afisari

2 COMENTARII

  1. Adevaratii bogati nici nu apar in media ba jacota! rockelleri si scut roshu,sau Bauer Amschel! Astia averi de cite mii de miliarde,cum le zic americanii? Trilioane,trilionari in $! Clasamanetul trilionarilor pe cind? O mie de miliarde un trilion..$

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger