AcasăAfaceri10.000 de “lumi diferite”. Noul business Facebook și Instagram: vânzarea de articole...

10.000 de “lumi diferite”. Noul business Facebook și Instagram: vânzarea de articole virtuale în Metaverse

Meta Platforms (Facebook, Instagram) va oferi creatorilor de conținut oportunitatea de a vinde articole virtuale utilizatorilor Horizon Worlds, platforma sa principală în metavers.

Metaverse, prezentat de Meta și alte companii drept viitorul internetului, constă dintr-un set de universuri paralele, accesate în principal prin platforme de realitate augmentată și virtuală.

Există deja într-un mod minimalist sub formă de jocuri video (Minecraft, Fortnite, Roblox) și platforme sociale (Horizon Worlds, VRChat), unde oamenii se reunesc nu doar pentru a se juca, ci și pentru a interacționa și a participa la evenimente.

Meta, ale cărei venituri depind în mare măsură de publicitatea țintită la scară largă, și-a făcut misiunea de a contribui în mare măsură la apariția metaversului și, astfel, să ia poziție în următoarea bătălie pentru atenția publicului.

Prin urmare, gigantul rețelelor sociale caută să atragă creatori de conținut care ar putea, la rândul lor, să atragă noi utilizatori.

A creat deja un fond de 10 milioane de dolari pentru creatori pe Horizon în octombrie, unde există deja peste 10.000 de „lumi diferite”, potrivit companiei.

“Desfășurăm un test cu câțiva creatori pentru a primi feedback-ul lor, dar aceste instrumente reprezintă pași către viziunea noastră pe termen lung pentru metavers, unde creatorii își pot câștiga existența, iar oamenii pot cumpăra bunuri, servicii și experiențe digitale” au precizat reprezentanții Meta.

De asemenea, compania intenționează să testeze bonusuri pentru creatorii care ating anumite obiective – cum ar fi „construirea lumi în care utilizatorii petrec cel mai mult timp”.

Aceste bonusuri „vor fi fără taxe și vor fi plătite integral creatorilor”, spre deosebire de veniturile din articolele virtuale, care sunt comisionabile.

Horizon Worlds are peste 300.000 de utilizatori în Statele Unite și Canada, conform site-ului de specialitate The Verge.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger