AcasăNewsCutremur de 4 grade, luni dimineata, in Vrancea!

Cutremur de 4 grade, luni dimineata, in Vrancea!

captura foto: infp.ro

Un cutremur de 4 grade pe scara Richter a avut loc, luni dimineata, in Vrancea. Seismul a fost inregistrat la ora 9.19. Cutremurul s-a produs la o adancime de 142 de kilometri, potrivit infp.ro.

captura foto: infp.ro

Cutremurul de luni dimineata, estimat la 4 grade pe Richter, a avut loc la 17 kilometri de Siriu si Nereju.

Marmureanu: „Cutremurul din Vrancea nu poate avea urmari”

„Cand vor aparea cutremure de peste 6, activitatea (in zona Vrancea-nr.) este oarecum anormala. Cutremurele din Vrancea care au loc intre 90-120 de km, fata de cele din Turcia, care au loc pe alta falie si sunt de suprafata 5-25 de km. Aceste cutremure din Turcia niciodata nu afecteaza activitatea seismica din zona Vrancea. Noi stim foarte bine treaba asta”, a declarat Gheorghe Marmureanu, in direct la RealitateaTV. Intrebat daca acest cutremur din Vrancea poate avea urmari, Marmureanu ne-a linistit. „Nu poate avea urmari”, a declarat fostul director al Institutului de Fizica a Pamantului.

Specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP) au declarat in repetate randuri ca aceste cutremure de mica intensitate sunt normale in aceasta zona a Romaniei si de aceea populatia nu are motive de ingrijorare.

Cel mai puternic seism inregistrat in zona amintita, in ultima perioada, a fost cel de pe 4 octombrie, estimat la 4,8 grade pe Richter si resimtit si in Bucuresti. Cutremurul a avut loc dimineata la ora 5.40, iar epicentrul a fost localizat la 52 de kilometri de orasul Focsani.

681 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger