AcasăSPORTItalianul Simoncelli a sfarsit sub rotile prietenului Valentino Rossi

Italianul Simoncelli a sfarsit sub rotile prietenului Valentino Rossi

Fostul campion mondial la 250 cc, Marco Simoncelli, a murit, ieri, in timpul derularii Grand Prix-ului de la Sepang. In turul al doilea, italianul s-a izbit de motocicletele conduse de Valentino Rossi si Colin Edwards.

Marco Simoncelli inainte de cursa

Drama s-a produs in turul 2 al M.P. de Moto GP al Malayesiei. Italianul de la Honda a cazut la iesirea dintr-un viraj, izbindu-se violent de motocicletele pilotate de Valentino Rossi (Ducati) si Colin Edwards (Yamaha). Victima, in varsta de 24 de ani, a fost transportata de urgenta la spital, cu elicopterul, ajungand acolo in stop cardiorespirator. Medicii au incercat timp de 45 de minute reanimarea sportivului, dar loviturile de la cap, de la gat si de la piept i-au fost fatale lui Simoncelli. La ora locala 16.56, a fost declarat oficial decesul italianului. Prietena lui Simoncelli, Kate, dar si parintii acestuia (Paolo si Rosella), erau prezenti in paddock in momentul producerii tragediei, toti ramanand paralizati de durere. “Super Sic”, asa cum era cunoscut Marco Simoncelli, a obtinut in acest sezon doua pole-position, in Catalunya si Olanda, si a reusit cel mai bun rezultat saptamana trecuta, in Australia, cand a terminat pe locul doi. Ieri, la toate competitiile sportive din Italia s-a tinut un moment de reculegere pentru pilotul de la Honda, printre primele grupari care au transmis condoleante familiei aflandu-se echipa de suflet a fostului pilot, AC Milan. Americanul Colin Edwards, implicat si el in accident, a suferit o fractura la umar si se afla interbat la clinica din Sepang.

Decesul lui Simoncelli intervine la aproape un an dupa cel al japonezului Shoya Tomizawa, in varsta de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino. In acest an, Marco figura pe locul sase in clasamentul general provizoriu, la egalitate de puncte cu prietenul sau Valentino Rossi.

[nggallery id=163]

author avatar
Sebastian Stan
2.077 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger