AcasăNewsApartamentele reabilitate termic, mai scumpe cu 20%

Apartamentele reabilitate termic, mai scumpe cu 20%

Reabilitarea termica a blocurilor reduce factura la incalzire cu pana la 50%

Proprietarii care isi izoleaza termic apartamentele vechi pot cere un pret mai bun la vanzarea locuitei decat cei care nu si-au reabilitat locuintele. Diferentele pot  fi chiar de peste 20%.

Reabilitarea termica a blocurilor reduce factura la incalzire cu pana la 50%

Vara prelungita pana de curand intr-o topamna blanda a permis multor proprietari de apartamente vechi, construite in urma cu 20-39 de ani, sa-si izoleze termic locuintele. Cei mai multi s-au speriat de avertismentele primariilor care atentionau ca energia termica nu va mai fi subventionata ca in alti ani. Drept urmare, si-au reabilitat locuintele, ca sa evite pierderile prea mari de caldura si sa reduca, astfel, factura la intretinere pe perioada iernii, in special in locuintele dotate cu repartitoare de caldura.

Costuri suportabile

Reabilitarea termica a blocurilor se poate face cu fonduri de la Guvern (50% din costul total), de la primarie (30%) si cu banii asociatiei de proprietari (20%) si  presupune:

• izolarea termica a peretilor exteriori;

• inlocuirea ferestrelor si a usilor exterioare existente, inclusiv a celor de la accesul in blocul de locuinte, cu tamplarie tip termopan;

•termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei;

• izolarea termica a planseului peste subsol, daca la parter sunt  apartamente.

Costurile propriu-zise sunt cuprinse intre 65 de lei pe metru patrat si 85 de lei pe metru patrat, in functie de complexitatea lucrarii. Reabilitarea  unui apartament  cu doua sau trei costa  intre 3.500 si 5.000 de lei, dar avantajele sunt pe masura.

Beneficii notabile

Primul avantaj este cel  al reducerii aproape de zero a pierderilor de caldura si cu pana la 50% a facturii la incalzire. Un alt beneficiu il reprezinta sporirea valorii locuintei. Potrivit portalurilor de imobiliare, locuintele vechi, dar reabilitate termic, se vand cu 1.200-1.300 de euro pe metru  patrat suprafata utila, fata de cele nereabilitate, care sunt oferite cu circa 1.000 de euro/metru patrat.

author avatar
Arpad Dobre
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger