AcasăSPORTChauncey Hardy ii promisese lui Anthony Latina: "Tata, o sa fii mandru...

Chauncey Hardy ii promisese lui Anthony Latina: „Tata, o sa fii mandru de mine!”

Crescut doar de mama, baschetbalistul american ucis la Giurgiu l-a iubit si respectat ca pe un parinte pe antrenorul secund al echipei Sacred Heart University.

Anthony Latina, un antrenor urmarit cu atentie de elevii sai

Fosta vedeta a formatiei CSS Giurgiu n-a trait niciodata in „ghetto”, insa viata in micutul orasel Middletown (Connecticut) se poate oricand incadra in tiparele atat de dragului sau Harlem. O afro-americana cu trei copii mici este parasita de sot si munceste din rasputeri pentru a-si creste odraslele: Onnalisa, Jada si Chauncey. Uimeste nu atat lipsa banilor, cat lupta pentru supravietuire intr-o lume condusa de droguri si arme. La 17 ani, Chauncey si varul sau, Amari Spievey (cunoscut jucator de fotbal american), sunt salvati de pe „strada” de Anthony Latina, antrenor de baschet. Sunt dusi in sala de sport a Liceului Xavier si dati de pe mana coordonatorului de acolo. Implicarea lui Latina in viata celor doi avea sa fie totala, chiar si atunci cand Hardy a fost prins la furat din campusul „Wesleyan”: a garantat pentru el in fata Senatului Universitatii „Sacred Heart”, reusind sa-i obtina o bursa pentru studii. „L-am crescut ca pe copilul meu, iar acum il primesc inapoi intre patru scanduri”, este declaratia data presei de peste Ocean de Anthony Latina, care-si aminteste ca Chauncey Hardy i-a facut o promisiune la plecarea in Romania: „Mi-a spus «tata, o sa fii mandru de mine!» si sa nu-mi fac niciun fel de griji. Tocmai asta am admirat intotdeauna la el, curajul de a lua greutatile vietii in piept. Singur si-a facut rost de un contract in Europa, pe el nu l-a impins nimeni de la fata, n-a avut cine sa-l promoveze”.

Latina se ocupa de funeralii

Desi un jucator nu foarte inalt, Hardy era mereu la inaltime

Drama prin care trece familia fostului coordonator de la CSS Giurgiu l-a determinat pe Latina sa ia asupra sa sarcina inmormantarii lui Chauncey. Astfel, antrenorul este cel care s-a ocupat de repatrierea trupului neinsufletit si a tinut permanent legatura atat cu oficialitatile Ambasadei SUA de la Bucuresti, cat si cu reprezentantii clubului giurgiuvean.

Olamae Hardy: „Macar am apucat sa-i spun «Te iubesc!»”

Chauncey manevra mingea cu o viteza uluitoare

Devastata de durere, Olamae Hardy i s-a destainuit lui Dave Bike, fostul antrenor al fiului ei, ca este impacata cu gandul c-a apucat sa-i spuna lui Chauncey „Te iubesc!”. „A discutat cu el chiar inainte sa moara si-mi zicea ca i-a transmis cat de mult il iubeste si ca-l asteapta acasa”, a dezvaluit Bike in publicatia „CT Post”.

Interes crescut in presa americana

Incepand de luni, televiziunile din Middletown transmit neintrerupt din fata casei in care locuieste familia lui Chauncey Hardy. Si ziarele locale aloca un spatiu consistent decesului fostului baschetbalist de la Sacred Heart University, urmarindu-se cu interes desfasurarea anchetei din Romania.

Moment de reculegere la Sacred Heart University

Slam-dunk, spre deliciul spectatorilor

Fostii colegi nu l-au uitat pe Chauncey Hardy. Presa americana scrie ca trupul neinsufletit al baschetbalistului va fi depus in aceasta seara in sala de sport de la Sacred Heart University, iar jucatorii si fanii vor prezenti vor tine un moment de reculegere in memoria fostului coordonator. Antrenamentele au fost amanate pentru ziua de maine.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger