AcasăOldAdus la Rapid pentru 67 de milioane, plus 10 mingi

Adus la Rapid pentru 67 de milioane, plus 10 mingi

Alexandru Ionita (20 de ani) a semnat un contract valabil trei ani si jumatate cu FC Koln, fiind prezentat oficial aseara de FC Koln, grupare aflata pe locul 12 in 1.Bundesliga. Potrivit impresarului fotbalistului, „a ramas de discutat unde va juca pina la vara. Vom vedea daca va fi imprumutat la Rapid sau la alta echipa”, a spus Traian Gherghisan. Acesta a precizat ca FC Koln reprezinta cea mai buna varianta de transfer pentru Ionita, fotbalistul urmind sa incaseze un salariu lunar de 20.000 de euro.
In urma cedarii fotbalistului in Germania, Rapidul va incasa 2,5 milioane de euro. Ionita nu l-a costat pe Copos mai mult de 10.000 de euro, fiind adus la Rapid in 2005 pentru 67 de milioane de lei vechi, plus 10 mingi! Fostul sef al Centrului de Copii si Juniori din Giulesti, Gabi Raduta, l-a descoperit pe Ionita la Sf. Pantelimon, dar atacantul a fost dat afara in 2006 de catre Grigore Sichitiu. A ajuns la Rocar, sub forma de imprumut, unde a stirnit interesul Stelei. Aflind ca Ionita este cautat de Leo Strizu, antrenor la Steaua II, Rapid l-a recuperat pe fotbalist, care a inceput sa marcheze gol dupa gol la Rapid II. In vara anului trecut, Alex a facut pasul la prima echipa, unde era platit cu 300 de euro pe luna. Abia la sfirsitul anului, Copos a anuntat ca-i va mari salariul, dar n-a mai apucat.

3 fotbalisti români au mai evoluat in trecut la FC Koln. Este vorba despre Dorinel Munteanu, Jean Vladoiu si Sergiu Radu, ultimul sosind pe „RheinEnergieStadion” sub forma de imprumut.

6 goluri a marcat Ionita pentru Rapid in
14 meciuri jucate in tur

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
48 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger