AcasăNews„Vendetta” pe Wall Street

„Vendetta” pe Wall Street

Mii de manifestanti s-au adunat sambata in apropiere de Wall Street, cu intentia de a ocupa zona financiara din New York, dupa modelul egiptean al Pietii Tahrir.

Protestatarii new-yorkezi sunt pasnici, dar hotarati sa nu plece pana nu infaptuiesc revolutia la care i-a chemat Anonymous

Revolutia globala a poposit sambata si la New York, unde grupul de hackeri Anonymous au organizat o “piata Tahrir” chiar in fata Bursei. Ceea ce n-au reusit, pentru ca politia s-a organizat in contrapartida. Totusi, “nucleul” de protestari, cam o mie la numar, a ramas sa doarma in Bowling Green Park . Pe bloguri, evenimentul era descris mult mai dramatic, mai ales peste noapte, cu forte masive de politie care s-au inclestat cu zecile de mii de tineri care au vrut sa se alature nucleul, telul final fiind ocuparea Wall Street, dupa cum suna si denumirea “operatiunii” grupului Anonymous. Protestul este indreptat impotriva “coruptiei si lacomiei din sistemul financiar, care-i imbogateste mai mult pe imbogatiti si fata de reducerile bugetelor sociale americane, care duce la saracie lucie”.

Primarul a dat unda verde

Filmul britanic “V de la Vendetta”, pe care nimeni nu-l mai distribuie acum, este modelul pentru o revolutie globala pe care l-a ales grupul Anonymous. Manifestantii purtau mastile, de acum celebre, din film, dupa cum arata mesajul de chemare la revolta difuzat prin retelele  sociale. Dar si steaguri rosii! Manifestantii n-au de gand sa renunte, fiind “inarmati” cu saltele de dormit si corturi, ca in Piata Tahrir din Egipt. Cu doua zile inainte, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, declarase public ca oamenii au dreptul sa protesteze, ca de munca nu gasesc, tinerii n-au viitor si saracia sare in procente de limita admisibilului. Multi l-au acuzat ca instiga la revolte, dar poate ca dadea doar unda verde! Simultan, si in fata Bursei din Madrid s-au adunat “indignati” ca sa protesteze fata de “lovitura de stat a pietelor financiare”.

author avatar
Adina Mutar
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger