Exista dulciuri cu pietre pretioase, aur, foite sau fulgi de platina. Linistiti-va, ciocolata si fructele nu lipsesc, dar nici nu sunt vedete.
Tortul cu diamante ramane cel mai scump desert din lume, 1,65 de milioane de dolari, care s-a realizat vreodata, creatorul ei fiind un cofetar japonez, faimoasa prajitura avand 223 de nestemate, celelalte ingrediente fiind secrete pana in ziua de astazi. La restaurantul Arnaud’s din New Orleans a fost conceput un desert din capsuni cu menta si frisca, totul in valoare de 1,4 milioane de dolari. De ce totusi atat de mult? Fiindca printre capsuni s-a aflat un inel din aur cu un diamant roz de 4,7 carate, ce i-a apartinut multa vreme unui nobil englez, Sir Ernest Cassel. Tot un japonez, Nobue Ikara, a creat si tortul din platina, special pentru o nunta. Ornat cu pandantive si coliere, peste crema alba, tortul in valoare de 130 000 de dolari a avut drept glazura si fulgi comestibili de platina. Pana la urma vorbim despre arta gastronomica si opere unicat, asa ca astfel de extravagante ar trebui sa ne faca sa zambim.