AcasăEconomieGoana corporatistă pe piața cripto – rețetă pentru salvarea companiilor?

Goana corporatistă pe piața cripto – rețetă pentru salvarea companiilor?

Goana corporațiilor către criptomonde se poate transforma într-un tsunami. Este vorba de o formă de investiție circulară, prin care o societate emite acțiuni pentru a cumpăra Bitcoin și apoi se folosește de deținerile sale pentru a crește prețul acțiunilor

Goana corporațiilor către criptomonde se poate transforma într-un tsunami. Este vorba de o formă de investiție circulară, prin care o societate emite acțiuni pentru a cumpăra Bitcoin și apoi se folosește de deținerile sale pentru a crește prețul acțiunilor.

Totuși, companiile evită Bitcoin pentru a cumpăra monede de nișă sau memecoins, cum ar fi propriul token al lui Donald Trump, $TRUMP.

Trump a demonstrat în repetate rânduri că își va folosi puterea politică pentru a susține averile prietenilor săi, pedepsindu-și în același timp dușmanii, iar familia sa, împreună cu mulți dintre asociați, ar putea pierde o mulțime de bani în cazul prăbușirii criptomonedelor, notează UnHerd. Așadar, pentru moment, este posibil ca acest pariu să fie cu sens unic.

Se vede treaba că a face bani în economia reală devine o provocare. Cu toată agitația cu privire la faptul că piața americană stabilește noi recorduri în fiecare zi, în acest stadiu este aproape în întregime o poveste despre inteligența artificială.

Cea mai mare parte a creșterii rapide a valorii acțiunilor de la începutul anului se datorează celor ”Șapte Magnifici”, care acum reprezintă aproape o treime din valoarea totală a tuturor societăților cotate la bursă în SUA.

Celelalte 4 700 de societăți nu o duc la fel de bine. Cifrele se potrivesc cu o serie tot mai mare de rapoarte care indică o economie stagnantă, dar cu prețuri ridicate.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că actuala creștere este determinată aproape în întregime de investitorii de retail. În ultimele șase luni, investitorii instituționali au vândut, dar investitorii de retail au cumpărat titlurile și au obținut profituri substanțiale. Strategie riscantă: atunci când investitorii de retail se războiesc cu cei instituționali, de obicei sfârșesc prin a pierde mult.

Cu excepția unei descoperiri majore care să extindă câștigurile inteligenței artificiale dincolo de cercul restrâns al celor Șapte Magnifici, piața și economia se vor realinia în cele din urmă – și probabil prima va fi cea care va suferi.

Atunci când acest lucru se va întâmpla, guvernul și banca centrală vor trebui să decidă dacă să lase piața liberă să domine sau să urmărească din nou pierderile investitorilor, așa cum s-a întâmplat în 2008.

Având în vedere că salvările de atunci au provocat indignarea populară care a dus în cele din urmă la ascensiunea lui Trump, ar fi o ironie supremă ca președintele să țină partea establishmentului. Dar acesta este pariul pe care investitorii par să îl fi făcut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
38 afisari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
*** National nu isi asuma continutul comentariilor si isi rezerva dreptul de a NU le publica sau de a le modera. Va rugam sa va exprimati opiniile folosind un limbaj respectuos si civilizat. ***
Introduceți aici numele dvs.

Zenville

Ultimele știri

proger